13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΕυχές ΣΑΣΜΥ, Μερικός Απολογισμός 2022, Σκοποί ΣΑΣΜΥ

Ευχές ΣΑΣΜΥ, Μερικός Απολογισμός 2022, Σκοποί ΣΑΣΜΥ

Ως Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχές του Προέδρου και του  ΔΣ προς όλους τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στα μέλη του συνδέσμου μας για Υγεία, Ευημερία, Οικογενειακή και Προσωπική  Ευτυχία.

Ο ΣΑΣΜΥ, ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών και γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα προβλήματα στην οικογένεια των στρατιωτικών είναι κοινά, στέλνει προς όλους τους συναδέλφους, Ομοσπονδίες Στρατιωτικών, Ενώσεις και Σωματεία τα οποία δραστηριοποιούνται στον χώρο, μήνυμα «ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ».

Ως ΣΑΣΜΥ αυτό το κάνουμε πράξη από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης μας κοινοποιώντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των μελών μας προς όλους χωρίς περιχαρακώσεις και διαχωριστικές γραμμές.    

Ταυτόχρονα προτρέπουμε την φυσική μας ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, να ενσκήψει στα προβλήματα που ταλανίζουν τα μέλη μας ορίζοντας το 2023 ως έτος δίκαιης επίλυσης όλων των δυσχερειών που έχουν προκύψει.

Τα μέλη μας ως στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους είναι μια ειδική κατηγορία πολιτών που ως κοινωνική ομάδα, βρίσκονται υπό συνεχή μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα ζώντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης και των νησιών του Αν. Αιγαίου, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, για την κάλυψη των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών. Τα προβλήματα τα οποία μας μεταφέρθηκαν μέσα στο 2022 ήταν πολλά και πολύπλοκα. 

Η κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων, το κόστος στην ενέργεια και ο αυξανόμενος πληθωρισμός ροκανίζουν καθημερινά το εισόδημα των μελών μας και μειώνουν την αγοραστική τους δύναμη.

Ως σύνδεσμος μετά από παρότρυνση των μελών μας αποστείλαμε τις προτάσεις μας στους αρμόδιους φορείς  προς άμβλυνση των δυσχερειών.

   Οικονομικά – Νέο Μισθολόγιο. Αποκατάσταση Αδικιών Αποφοίτων ΑΣΣΥ – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr) .

Φυσικά τα μέλη μας τα απασχόλησαν και  θέματα τα οποία είναι κοινά σε όλες τις κατηγορίες των στρατιωτικών και επί αυτών την χρονιά που πέρασε αποστείλαμε τις προτάσεις μας «Λεφτά υπάρχουν για όλους εκτός από τους στρατιωτικούς» ; Αποζημίωση Νυχτερινής Απασχόλησης και Καθορισμός του ύψους της Ημερήσιας Αποζημίωσης για τα Στελέχη των ΕΔ. – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr).

Ένα άλλο κομμάτι το οποίο εύλογα απασχόλησε και απασχολεί τα μέλη μας είναι το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και δεν μπορούσε και επί αυτού να μην δηλώσει παρόν ο σύνδεσμος με προτάσεις που τα μέλη του πίστευαν ότι θα λειτουργούσαν ευεργετικά τόσο προς αυτά όσο και για τα δημόσια ταμεία. 1) ΣΑΣΜΥ : Συνταξιοδοτικές – Ασφαλιστικές Ρυθμίσεις – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr) , και 2) ΣΑΣΜΥ:Πλήρης κατάργηση Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης – Εξ ορθολογισμός ασφαλιστικής συνταξιοδοτικής νομοθεσίας , Τροποποίηση Σύνθεσης ΔΣ ΜΤΣ , Κατανομή μερισμάτων – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr)

Επίσης τα μέλη μας τα οποία βρίσκονται σε αποστρατεία αντιμετωπίζουν και αυτά μια σειρά προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου ή από αποφάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις της κεντρικής διοίκησης που επέφεραν σε αυτά οικονομικές απώλειες, μειώσεις των συντάξεων , κατάργησης των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας Επαναφορά των επιδομάτων, Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr), μεγάλης περικοπής των συντάξεων εάν αποφασίσουν να εργαστούν ενώ βρίσκονται σε αποστρατεία, χωρίς μάλιστα να τους έχει γίνει επιστροφή χρημάτων για το χρονικό διάστημα 2018 – 2020 που παράτυπα παρακρατήθηκαν (θα υπάρχει το προσεχές διάστημα ανάδειξη του θέματος με παραστατικά που μας απέστειλαν τα μέλη μας), αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του ΒΟΕΑ (μόλις πριν λίγες ημέρες) κτλ.

Επειδή όμως όλα ξεκινούν από την κοιτίδα μας, την ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΜΥ) μέσα στην οποία κάναμε τα πρώτα μας βήματα και γαλουχηθήκαμε με τις αρχές και τις αξίες της στρατιωτικής οικογένειας λαμβάνοντας στρατιωτική εκπαίδευση και αναπτύξαμε στο μέγιστο την φιλοπατρία, ο σύνδεσμος δεν λησμόνησε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και τους μαθητές της ΣΜΥ, τους αυριανούς μικρούς ηγήτορες της σχολής Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr) . Ο σύνδεσμος έχει μάλιστα έτοιμη πρόταση για την αναβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων την οποία θα προωθήσει το προσεχές διάστημα στα αντίστοιχα υπουργεία και φορείς.

Εδώ στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε και να γνωστοποιήσουμε ότι η συγκρότηση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), προέκυψε ως απαίτηση των καιρών, στο χώρο της συλλογικής έκφρασης ακολουθώντας το παράδειγμα των αποφοίτων αντίστοιχων σχολών ΑΣΣΥ του ΠΝ και της ΠΑ που εδώ και χρόνια έχουν ιδρύσει αντίστοιχους συνδέσμους.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) διακατέχεται από φιλοσοφία και κουλτούρα συνεργασίας, με συνδικαλιστικούς φορείς ή άλλα σωματεία, πάντα βέβαια με γνώμονα, την ανάδειξη  και την προώθηση θεμάτων για θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συνδέσμου.  

Ενδεικτικά μερικοί από τους σκοπούς του Συνδέσμου σύμφωνα με το καταστατικό του είναι :

α. Η ενίσχυση της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης των μελών του και η συλλογική προσφορά τους στο Στρατό Ξηράς την Πατρίδα, τους Εθνικούς Σκοπούς και το Έθνος.

β. Η μελέτη, έρευνα και προβολή των προβλημάτων των μελών, καθώς και ο συντονισμός της δράσης όλων, για την επίλυσή τους.

γ. Η πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια και απασχόληση των μελών.

δ. Η παροχή κάθε είδους βοήθειας (ηθική και υλική) στα αναξιοπαθούντα μέλη του.

ε. Η προβολή του έργου, της ιστορίας και της παράδοσης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

στ. Η αξιοποίηση των επιστημονικών γνώσεων και της εμπειρίας των μελών, προς όφελος της Σ.Μ.Υ, του Σ.Ξ και του Έθνους.

Το ΔΣ του ΣΑΣΜΥ προτρέπει όλους τους απόφοιτους ΣΜΥ να γίνουν μέλη στην Οικογένεια του ΣΑΣΜΥ.

Άμεση εγγραφή Μέλους – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr)

Το ΔΣ δεν επιθυμεί μόνο την εγγραφή στον ΣΑΣΜΥ επιδιώκει και την ενεργή συμμετοχή των μελών του με καινοτόμες προτάσεις προς όφελος όλων των αποφοίτων ΣΜΥ μέσα από τις οποίες θα διαμορφωθούν οι προτάσεις προς όφελος των αποφοίτων όλων των τάξεων, οι οποίες θα αποσταλούν το συντομότερο στους αρμόδιους φορείς.      

 Ως ΣΑΣΜΥ αναμένουμε από την Εκτελεστική εξουσία να υλοποιήσει σύντομα όλα όσα έχει ψηφίσει η Νομοθετική εξουσία καθώς και αυτά τα οποία έχει αποφασίσει η δικαστική εξουσία με την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Επίσης προτρέπουμε την νομοθετική εξουσία να προβεί άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις – τροποποιήσεις όπου έχουν παρατηρηθεί αστοχίες  έχοντας ως γνώμονα  την εξασφάλιση της αρχής της ισότητας.

 Μόνος ΣΤΟΧΟΣ του ΣΑΣΜΥ η επίλυση των προβλημάτων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με την Φυσική μας Ηγεσία και τους Πολιτικούς μας προϊσταμένους.       

 Επίλυση  μέσα από ορθολογικές καινοτόμες και ουσιαστικές προτάσεις ακολουθώντας τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ της Στρατιωτικής οικογένειας διασφαλίζοντας την αρχή της ισότητας.

ΑΠΟΦΟΙΤΕ ΣΜΥ  Ας είναι το 2023 ένα έτος ειρηνικό ,  ένα έτος όπου θα αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια, ένα έτος δίκαιης επίλυσης όλων των δυσχερειών που έχουν προκύψει μέσα και από τις δικές σου προτάσεις

Άμεση εγγραφή Μέλους – Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (sasmy.gr)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΑΣΜΥ