13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕυχάριστα νέα! Εξιτήριο έλαβε από το 424 ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου

Ευχάριστα νέα! Εξιτήριο έλαβε από το 424 ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου

Του Ηλία Προύφα

Εξιτήριο έλαβε από το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, μετά από νοσηλεία 8 ημερών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε διαγνωσθεί θετικός στο κορονοϊό, πριν από αρκετές ημέρες, ενώ μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων μεταφέρθηκε προληπτικά στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά του σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ, παρέμεινε για παρακολούθηση σε απλό θάλαμο, οπού μετά των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων των τελευταίων εξετάσεων έλαβε εξιτήριο.

Πλέον ο κ. Οικονόμου, μετέβη στο σπίτι του όπου θα συνεχίσει για μερικές ημέρες φαρμακευτική αγωγή και ξεκούραση σύμφωνα με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών.

Βέβαια από την πρώτη στιγμή της μετάβασης στην οικία του, συνέχισε τις επαφές με τους στενούς του συνεργάτες.

Μάλιστα έχοντας αρκετές ευαισθησίες ως άνθρωπος, η πρώτη του ενέργεια ήταν να κάνει την παρακάτω δήλωση, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία, κάτι που τον τιμά ιδιαίτερα.

Περαστικά από καρδιάς!

Δήλωση ΓΓ ΥΠΕΘΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

«Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και καθώς έχω ορισθεί σημείο αναφοράς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης της Κυβέρνησης για τα ΑμεΑ, μου δίνεται η ευκαιρία να τονίσω τη σημασία που δίνει το Υπουργείο μας στα δικαιώματα των ΑμεΑ με σκοπό την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι το ΥΠΕΘΑ υλοποιεί δράσεις και έργα, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού για θέματα που αφορούν στα ΑμεΑ, παρέχοντας πρωτίστως ισότιμη πρόσβαση στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για όλους.

Θα εντείνουμε τις καθημερινές μας προσπάθειες ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης, υποστήριξης και φροντίδας των ΑμεΑ, είτε αυτά ανήκουν στο προσωπικό των ΕΔ και τα μέλη των οικογενειών τους, ή στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

(Φωτό αρχείου)