13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΕυστάθιος Τσιτλακίδης: Ο συνάδελφός του που επρόκειτο να τον παντρέψει μετέφερε το...

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Ο συνάδελφός του που επρόκειτο να τον παντρέψει μετέφερε το ξίφος και το πηλήκιό του

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο στον ΕυστάθιοΤσιτλακίδη, του σμηναγού – κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Συντετριμμένοι έφτασαν λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι Δράμας, οι γονείς του 31χρονου πιλότου και λίγες ώρες αργότερα έφτασε το φέρετρό του καλυμμένο με την ελληνική σημαία. Μπροστά βρισκόταν ο φίλος και συνάδελφός του ο οποίος επρόκειτο να τον παντρέψει με την αγαπημένη του Μαρίας. Ο φίλος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη περπατούσε μπροστά από το φέρετρο κρατώντας στα χέρια του το πηλήκιο και το ξίφος του 31χρονου σμηναγού κουμπάρου του. Ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα στην κάμερα πως με δυσκολία προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.


Με φωτογραφία του σμηναγού Τσιτλακίδη στα χέρια η σύντροφός του στην κηδεία

Στις 10 το πρωί έφτασε στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι η σύντροφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, Μαρία, για το τελευταίο αντίο στον σμηναγό – κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Η συντετριμμένη κοπέλα έφτασε στον ναό όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στις 12, κρατώντας τη φωτογραφία του αγαπημένου της στα χέρια.  

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του άτυχου πιλότου αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να προσφερθούν 1000 τριαντάφυλλα και 1000 κουφέτα σε όσους έρθουν για να αποχαιρετήσουν τον Στάθη Τσιτλακίδη, καθώς η Μαρία και ο Στάθης ετοιμάζονταν να παντρευτούν.