13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΣΠΕΛ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΕΣΠΕΛ: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

                                                       Λάρισα, 19 Μαρ 2020

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητά μέλη και φίλοι, της Ε.Σ.Π.Ε.Λ.                                                                                      (Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας)

Το δημόσιο σύστημα υγείας μας, βιώνει μια πρωτοφανής δοκιμασία για τα Ελληνικά δεδομένα στις μέρες μας. Η πανδημία τουκορονοϊού,  έχει προβληματίσει τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές δίνοντας καθημερινά την «ύστατη μάχη», για την θωράκιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

Αναμφισβήτητα είμαστε στην αρχή της διαδρομής, ενός «δύσβατου μονοπατιού» με απρόβλεπτες καταστάσεις, που ο καθένας από εμάς υποχρεούται και οφείλει να πειθαρχήσει, ώστε να εξέλθουμε της «μάχης» με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες υγείας. Στο μυαλό όλων μας, θα πρέπει να είναι ο περιορισμός των κρουσμάτων και η εξάλειψη των άδικων θανάτων συμπολιτών μας (που θα μπορούσαν να σωθούν). Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις δύσκολες και συνάμα κρίσιμες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που αποτελούν τον καθοδηγητή για τον περιορισμό αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες (με χρόνιες παθήσεις), οφείλουμε σεβασμό στην αγωνία τους, για την εν εξελίξει εξάπλωση αυτής της ύπουλης ασθένειας, δηλώνοντας την στήριξη και την συμπαράσταση μας, με τον δικό μας τρόπο.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, αποφεύγοντας κάθε είδους συνάθροιση και αφήνοντας τους ειδικούς να πράξουν το καθήκον τους, προκειμένου να αντικρίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και περισσότερα χαμόγελα. Ο περιορισμός της διασποράς του ιού αποτελεί ατομική ευθύνη, αλλά και κοινωνική υπευθυνότητα.

Τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ατομική μας υγιεινή και παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/).

Όλοι γινόμαστε μια γροθιά για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα μας.

Ανχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος (Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων Ε.Σ.Π.Ε.Λ.)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Ντιντιός Θωμάς Σγός (ΤΤΗ) 6983509548 Ο Γεν. Γραμματέας   Ξανθόπουλος Ιωάννης Ανθστής (ΕΑΦμΣ) 6983504260