13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΣΠΕΗΠ: Θα δώσει επιτέλους λύση το ΥΠΕΘΑ στο σοβαρό πρόβλημα με το...

ΕΣΠΕΗΠ: Θα δώσει επιτέλους λύση το ΥΠΕΘΑ στο σοβαρό πρόβλημα με το ασφαλιστικό των ΕΠΟΠ;

Θα δώσει επιτέλους λύση το ΥΠΕΘΑ στο σοβαρό πρόβλημα με το ασφαλιστικό που αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας ΕΠΟΠ ; Στην Βουλή αυτούσια η επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου απο τον Βουλευτή Αρτας Χρήστο Γκόκα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

Αθήνα, 1 Απριλίου 2022 ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο Θέμα: «Συνταξιοδοτικό καθεστώς νεοπροσληφθέντων ΕΠ.ΟΠ».

Κύριε Υπουργέ, Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 7/2022/28-03-2022 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με το συνταξιοδοτικό καθεστώς που διέπει τους νεοπροσληφθέντες ΕΠ.ΟΠ., και για το οποίο σας έχω καταθέσει κατ’ επανάληψη σχετικές αναφορές. Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην εν λόγω επιστολή, σε απάντησή σας στην υπ’ αριθμ.: 742/03-12-2021 αναφορά μου σημειώνετε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με το Ν. 3865/2010 άρθρο 20 παρ.4, ενώ σε πρόσφατες προκηρύξεις των ΕΠ.ΟΠ. διατυπώνετε ότι ακολουθούν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ. Η σύγχυση αυτή έχει γεμίσει ανησυχία και αβεβαιότητα τους νεοπροσληφθέντες ΕΠ.ΟΠ., καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί το συνταξιοδοτικό καθεστώς τους και η πιθανότητα αποστρατείας τους με λίγα χρόνια ασφάλισης, δηλαδή χωρίς το δικαίωμα πλήρους σύνταξης, τους κατακλύζει από αγωνία για τις αποδοχές τους κατά την αποστρατεία τους. Είναι προφανές ότι επιβάλλεται η πλήρης αποσαφήνιση του συγκεκριμένου θέματος, για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό μέλλον της κατηγορίας αυτής των στρατιωτικών. Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα που απασχολεί εδώ και καιρό τους ΕΠ.ΟΠ. και αφορά χιλιάδες στρατιωτικούς, καθώς επίσης να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Ο αναφέρων Βουλευτής Χρήστος Γκόκας 

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ευχαριστεί τον κ Βουλευτή Άρτας  Χρήστο Γκόκα   που άμεσα υπέβαλε την αναφορά  με την επιστολή μας δείχνοντας για άλλη μια φορά  το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς  της περιοχής μας  και τις οικογένειές τους.