13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΠΟΠ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΠΟΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΣΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΠ.ΟΠ. ;ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΝ.ΑΛΛ ΑΡΤΑΣ κ ΓΚΟΚΑ ΧΡΗΣΤΟ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

  ΑΝΑΦΟΡΑ Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο ΘΕΜΑ: «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ..»

Κύριε Υπουργέ, Σας καταθέτω την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ηπείρου με αριθμ. πρωτ. 287/16-12-2020, σχετικά με τον εξαναγκασμό σε πρόωρη αποστρατεία των ΕΠ.ΟΠ.. Η νομοθεσία για υποχρεωτική αποστρατεία σε σχέση μόνο με το όριο ηλικίας και όχι με τα έτη προϋπηρεσίας, όπως αναφέρουν όλες οι προκηρύξεις των ΕΠ.ΟΠ., χωρίς να δίνεται και η δυνατότητα επιλογής, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί στρατιωτικοί του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ. να μην έχουν συμπληρώσει το πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ώστε η σύνταξη που θα λάβουν να είναι σε αναλογία με τις αποδοχές ενέργειας, και έτσι κατά τη συνταξιοδότησή τους να έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα λόγω των μικρότερων απολαβών. Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη σας τα αναφερόμενα στην ανωτέρω επιστολή σχετικά αιτήματα και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Ο αναφέρων Βουλευτής Χρήστος Γκόκας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ:

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΠ.ΟΠ. ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΩΝ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ευχαριστεί τον κ Βουλευτή    που άμεσα υπέβαλε την αναφορά  με την επιστολή μας  δείχνοντας για άλλη μια φορά  το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς  της περιοχής μας  και τις οικογένειές τους.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ -9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ