13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕργοτάξιο το Πεντάγωνο. Το ΓΕΣ φέρνει το φυσικό αέριο στη Μεσογείων

Εργοτάξιο το Πεντάγωνο. Το ΓΕΣ φέρνει το φυσικό αέριο στη Μεσογείων

Του Ηλία Προύφα

Εργοτάξιο στην κυριολεξία το Πεντάγωνο, αφού απ άκρου εις άκρον, συνεργεία του Μηχανικού εργάζονται πυρετωδώς για την τοποθέτηση φυσικού αερίου, στα τέσσερα γενικά επιτελεία και τα υπουργικά γραφεία.

Το έργο έχει αναλάβει η 731 ΔΣΕ, υπό την έγκριση και επίβλεψη της δραστήριας Διεύθυνσης Υποδομών Περιβάλλοντος του Στρατού Ξηράς (ΔΥΠΠΕ).

Με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, το υπουργείο άμυνας θα εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ, μόνο από τη θέρμανση, όπως και από την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων και την τοποθέτηση φωτισμού led που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ταυτόχρονα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έχει ασχοληθεί προσωπικά, δίνοντας την έγκριση στα σχέδια της ΔΥΠΠΕ, για την κατασκευή και συντήρηση σημαντικών ”χακί” έργων σε όλη την επικράτεια.

Από την ανακαίνιση ΣΟΑ, Βρεφονηπιακών Σταθμών, πρατηρίων, ΛΑΦ, ΚΑΑΥ και ξενώνων, η ΔΥΠΠΕ του ΓΕΣ, ολοκληρώνει ένα μεγάλο έργο σε όλους τους σχηματισμούς, που θα έχουν ως αντίκτυπο στην καλύτερη ποιότητα ζωής των στελεχών και των οικογενειών τους.