13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΕΠΟΠ σε αναβρασμό…

Του Ηλία Προύφα

Σε αναβρασμό Επαγγελματίες Οπλίτες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων από έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με φερόμενη πρόταση αξιολόγησης, καταλληλότητας και απόδοσης των χαμηλόβαθμων στελεχών που προέρχονται από το θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών στην ηλικία των… 47 ετών και πριν την αποστρατεία.

Σύμφωνα λοιπόν με το παρακάτω έγγραφο, εάν η πρόταση ισχύσει, πολλά στελέχη θα δουν την πόρτα της εξόδου από το στράτευμα.

Ήδη η ΠΟΜΕΝΣ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται κατά της πρότασης.

2

Ανακοίνωση ΠΟΜΕΝΣ

Συναδέλφισσες-  Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους ανεξαρτήτως προέλευσης και χωρίς αποκλεισμούς.

 Σήμερα ήρθε σε γνώση μας, πρόταση για τους συναδέλφους μας από την προέλευση των Επαγγελματιών Οπλιτών ΕΠ.ΟΠ., η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

 Ενώ το προσωπικό των Ε.Δ. θρηνεί τον άδικο χαμό τριών συναδέλφων μας και πάνω από δέκα ημέρες είναι στην πρώτη γραμμή στην Θεσσαλία για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας από την καταστροφική πλημμύρα DANIEL, κάποιοι την ίδια στιγμή, προτείνουν απαράδεκτες προτάσεις για το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων μας ΕΠ. ΟΠ. χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους τον θεσμικό εκπρόσωπο όλων των εν ενεργεία στελεχών – την ΠΟΜΕΝΣ και την επίσημη θέση της για το εν λόγω, πολύ σοβαρό θέμα.

Τέτοιου είδους κακές- άστοχες πρωτοβουλίες, δεν είναι φρόνιμο να βιώνουν τα στελέχη των ΕΔ και ως οφείλουμε θα αιτηθούμε άμεση συνάντηση για το θέμα αυτό, με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.  

 Καλούμε όλους του συναδέλφους μας από τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. να εγγραφούν στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας https://pomens.gr/aitisi-eggrafis, ώστε να δώσουμε και αυτήν την μάχη όλοι μαζί για την πλήρη δικαίωση. 

Άλλωστε και με αυτήν την πρωτοβουλία της η ΠΟΜΕΝΣ επιβεβαιώνει ποιος βρίσκεται δίπλα στις αγωνίες των συναδέλφων μας, με πράξεις και αποδείξεις. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)