13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΠΟΠ: Άμα σε λένε Β παίρνεις περισσότερα μόρια από τον Κ...

ΕΠΟΠ: Άμα σε λένε Β παίρνεις περισσότερα μόρια από τον Κ…

Του Ηλία Προύφα

Απίστευτα και όμως…στρατιωτικά, αυτά που μας καταγγέλλουν Επαγγελματίες Οπλίτες για τη βαθμολόγηση και μοριοδότισή τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά όπως όλα τα στελέχη στον Ελληνικό Στρατό, μοριοδοτούνται κάθε χρόνο και σύμφωνα με τον αριθμό των μορίων, συντάσσονται και οι διαταγές των τακτικών μεταθέσεων.

Έως εδώ όλα καλά. Τα ”χακί” ευτράπελα αρχίζουν τώρα. Για τον αριθμό των μορίων, εκτός από τα κοινωνικά κριτήρια, την αξιολόγηση του Διοικητή, τα κοινωνικά κριτήρια κλπ, παίζει ρόλο και η σειρά αποφοίτησης του βασικού τους σχολείου μονιμοποίησης.

Πώς βγήκε η σειρά αποφοίτησης;

Όπως λοιπόν τονίζουν χαρακτηριστικά, στα σχολεία μονιμοποίησης τα οποία διεξήχθησαν ανά σχηματισμό, η πλειοψηφία των στελεχών έγραψε 18-19, διότι κάτω από αυτό το βαθμό το στέλεχος απορριπτόταν και δεν προχωρούσε η διαδικασία μονιμοποίησής του.

Όσοι λοιπόν έγραψαν τον ίδιο βαθμό, δε λαμβάνουν τον ίδιο αριθμό μορίων όπως θα ήταν το λογικό, αλλά παίζει ρόλο και η σειρά κατάταξης η οποία πηγαίνει σύμφωνα με το πρώτο γράμμα του επωνύμου. Δηλαδή ο Επαγγελματίας Οπλίτης Β, που έγραψε 18,5 θα λάβει περισσότερα μόρια από τον Επαγγελματία Οπλίτη Κ, που και αυτός έγραψε 18,5, ο οποίος θα λάβει περισσότερα μόρια από τον Επαγγελματία Οπλίτη Ω.

Το σημαντικό είναι πως αυτό το σχολείο που εάν ισχύουν αυτά που μας μεταφέρουν στηρίζεται στο πρώτο γράμμα του επωνύμου μεταξύ των ομοιόβαθμων στα γραπτά, ακολουθεί τα στελέχη για μια ζωή έως αποστρατευτούν.

Ήδη Επαγγελματίες Οπλίτες, έχουν ζητήσει τη γνώμη νομικών και με το άνοιγμα των δικαστηρίων θα υπάρχουν εξελίξεις.