13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΕπιτυχημένη συμμετοχή της SCYTALYS σε άσκηση διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ

Επιτυχημένη συμμετοχή της SCYTALYS σε άσκηση διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ

Η εταιρία SCYTALYS, μέλος του Ομίλου EFA GROUP,  συνεχίζοντας την επιτυχημένη και δυναμική της παρουσία στην ανάπτυξη συστήματων Ζεύξεων Δεδομένων (Data Links) και Συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, συμμετείχε με επιτυχία στην άσκηση του NATO Coalition Warrior Interoperability eXercise (CWIX 2021).

Για τους σκοπούς της άσκησης, τα συστήματα της SCYTALYS (NARS και ULS) παρείχαν επιτυχώς μέσω του δικτύου NATO δυνατότητες Επιτήρησης (Surveillance) και Διαχείρισης Στόχων (Track Management), κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της άσκησης.

Μέσω του αρθρωτού επεξεργαστή ζεύξεων δεδομένων και διασυνδέσεων επικοινωνίας σε ένα πλήθος διαφορετικών τύπων τακτικών δικτύων (σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ), διασφαλίστηκε η διαλειτουργικότητα με άλλα νατοϊκά συστήματα.

«Με τη συμμετοχή της στο NATO CWIX 2021, η ομάδα της SCYTALYS ανέδειξε με επιτυχία τις καινοτόμες λύσεις Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control) που διαθέτει, καθώς και τις δυνατότητες διαλειτουργικότητας των συστημάτων της, αλλά και την ικανότητα της εταιρίας να αναπτύσσει, να ενσωματώνει και να επιχειρεί με εξελιγμένα συστήματα σε ένα ιδιαιτέρως αυξημένων απαιτήσεων επιχειρησιακό περιβάλλον βάσει αναγκών του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για επιτυχία που αξιοποιεί την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία και τις καινοτόμες τεχνολογίες στις οποίες έχει εξειδικευτεί εδώ και 27 χρόνια η SCYTALYS» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCYTALYS, κ. Δημήτρης Καραντζάβελος.

H SCYTALYS είναι μέλος του Ομίλου EFA GROUP. O Όμιλος EFA GROUP δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας και έχει εδραιωθεί σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως. Απασχολεί πάνω από 260 άτομα προσωπικό, ως επί το πλείστον Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς. Στον Όμιλο ανήκουν, εκτός από τη SCYTALYS (Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Ελέγχου, Επικοινωνιών, Ζεύξης Δεδομένων, Εξομοίωσης, Λύσεις Διαλειτουργικότητας), η  EFA VENTURES (Διεθνής Πάροχος Βιομηχανικών Συνεργασιών και Συναφών Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών), η ΤΗΕΟΝ SENSORS (Συστήματα Νυχτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης) και η ES SYSTEMS (Ολοκληρωμένα Συστήματα Αισθητήρων με τεχνολογία MEMS και Λύσεις IoT). Πρόσφατα ο Όμιλος EFA GROUP προχώρησε σε στρατηγικές συνεργασίες και επενδύσεις με τις εταιρίες DEFENDER (Πανοραμικές Κάμερες και Συστήματα Ανάλυσης και Επεξεργασίας Εικόνας) και τις ελληνικές εταιρίες UCANDRONE (UAS για την άμυνα, ασφάλεια και εμπορικές εφαρμογές), AETHER  AERONAUTICS (Target Drones, Ελαφρά Αεροσκάφη, Πτητικές Δοκιμές) και G.A. AVIATION SERVICES (υπηρεσίες MRO και αναβαθμίσεις ιπτάμενων μέσων). Οι δραστηριότητες του EFA GROUP ενισχύονται από την epicos.com, τη μοναδική διεθνώς Β2Β διαδικτυακή πύλη για τον χώρο της Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Νέων Τεχνολογιών (ADHT) www.efagroup.eu

Περισσότερες πληροφορίες στο www.scytalys.com ή μέσω email στο  info@scytalys.com