13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕπιτέλους - Με εντολή Χουδελούδη, τρία χρόνια η ελάχιστη παραμονή στα ΣΟΑ

Επιτέλους – Με εντολή Χουδελούδη, τρία χρόνια η ελάχιστη παραμονή στα ΣΟΑ

Του Ηλία Προύφα

Την είδηση που αφορά τα ΣΟΑ- ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ, την πληροφορηθήκαμε πριν λίγο από στελέχη της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης, που συναντήσαμε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, αλλαγής διοίκησης στο στρατόπεδο ”ΚΑΝΔΗΛΆΠΤΗ”, καθώς και από στρατιωτικούς της 88 ΣΔΙ και της 1ης Στρατιάς, που επικοινώνησαν μαζί μας.

Σύμφωνα λοιπόν με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, αυξάνεται η ελάχιστη παραμονή στα ΣΟΑ, από δύο στα τρία έτη, όσο δηλαδή και ο ελάχιστος χρόνος μετάθεσης των στελεχών.

Το θέμα είχαμε αναδείξει στο kranosgr.com, από την πρώτη στιγμή της καθιέρωσης της τριετούς παραμονής στις φρουρές λόγω μετάθεσης, ενώ πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστές όπως το ΚΙΝΑΛ, η ΠΟΜΕΝΣ και η ΕΣΠΕ Χίου, είχαν ασχοληθεί με το θέμα.

Ο νέος ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος εφαρμόζει ”χακί” κοινωνική πολιτική για τα στελέχη, έδωσε εντολή το δίκαιο αίτημα των στρατιωτικών που μετατίθενται για τρία χρόνια και στα δύο θα έπρεπε να φύγουν από τα ΣΟΑ και να νοικιάσουν για ένα έτος εκτός στρατιωτικών οικημάτων να ικανοποιηθεί.

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr.com, αυτή είναι μόνο η αρχή…