13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕπιστολή του Αρχισμηνία Ντέλλα Σωτήρη

Επιστολή του Αρχισμηνία Ντέλλα Σωτήρη

Καλησπέρα σε όλους του φίλους και συναδέλφους Ε.Μ.Θ & ΕΠ-ΟΠ αλλά και όλων των προελεύσεων συναδέλφων Στρατιωτικών.
Αρκετά χρόνια πριν την νομοθετική διάταξη για συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών ασχολούμαι ενεργά με τον θεσμό μας, επερωτήσεις στην Βουλή, συμμετοχή στα δικαστήρια και ό,τι αλλο μας επέτρεπε η νομοθεσία να κάνουμε, προκειμένου να δοθεί κάποια λύση στα χρόνια προβλήματα του θεσμού μας.
Λίγο πριν κατατεθεί η διάταξη του 4407/2016 δέχτηκα την πρόταση να συμμετέχω σε Σύνδεσμο Εν Ενεργεία Στρατιωτικών Αεροπορίας, σαν παράρτημα Θεσσαλίας, αλλά δεν πρόλαβε να ευδοκιμήσει καθώς αμέσως μετα ήρθε και μας πρόλαβε η τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1982, με τον 4407/16, και βάση αυτού, δημιουργήσαμε την Ε.Σ.Π.Ε.Λ, την μεγαλύτερη Ένωση σε όλη την Ελλάδα, με αρκετές επιτυχίες προς όφελος των συναδέλφων, μπορώ να πω μέχρι σήμερα.
Πρόσφατα δέχτηκα τηλεφωνήματα συναδέλφων, να συμμετέχω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου πανω στο θεσμό των Μόνιμων Στρατιωτικών προελεύσεως Ε.Μ.Θ και ΕΠ-ΟΠ αντίστοιχα, και δέχτηκα να συμμετάσχω με μεγάλη ευχαρίστηση για προσφορά, όπως αυτο άλλωστε χαρακτηρίζει τις πεποιθήσεις μου, στο να βοηθάω όπου και όπου χρειαστεί και σε όποιον μου το έχει ζητήσει μέχρι σήμερα.

Ξαφνικά όμως όλα τελείωσαν, ακούστηκαν και συνέβησαν πράγματα ανήκουστα και πρωτόγνωρα που εμένα πραγματικά όχι μονο με αφήσανε άναυδο, αλλά και μου προκάλεσαν αηδία.

Όλα μου τα χρόνια προσπαθώ να διαβάσω νόμους, διατάξεις, υπουργικές αποφάσεις, να κάνω έγγραφα, να προτείνω, να συμμετέχω ενεργά καταναλώνοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο, ατελείωτες ώρες, για έναν θεσμό, που τόσο έχει κατατρεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, με ατελείωτα προβλήματα και πληθώρα νομοθεσιών που μας αφορούν, και όλοι μας βάλαμε το λιθαράκι μας για την επίλυση ελάχιστων απο αυτών.

Αποχωρώ από οποιαδήποτε συμμετοχή μου στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών και παραιτούμαι απο οποιαδήποτε θέση κατέχω σε αυτήν.

Προτιμώ να κρατήσω τις αξίες μου ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα, ίσως να είμαι αρκετά ρομαντικός για αυτού του είδους την εκπροσώπηση.
Ίσως όταν ωριμάσουν οι συνθήκες να ξαναβρεθώ σε αυτήν και να ξανα βοηθήσω όπου μπορώ, όπως έκανα πάντα μέχρι σήμερα, όποιος και όπου χρειαζόταν.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου, που πίστεψαν σε εμένα και λυπάμαι αν απογοητεύσω μερικούς με αυτήν μου την αποχώρηση.
Ο θεος να σας έχει όλους καλά.