13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕπιστολή - παραίτησης ''φωτιά'' του Άρη Κασιδόπουλου για ΠΟΜΕΝΣ

Επιστολή – παραίτησης ”φωτιά” του Άρη Κασιδόπουλου για ΠΟΜΕΝΣ

Κύριοι του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ,

Ανέκαθεν υπήρξα πιστός και φιλότιμος στρατιώτης. Η αγάπη μου για τον σκληρά εργαζόμενο συνάδελφο με ώθησε να εμπλακώ από τους πρώτους στο στρατιωτικό συνδικαλισμό, όταν ακόμα ήταν στα «σπάργανά» του. Με την εκλογή μου στα όργανα της ΠΟΜΕΝΣ, ανέλαβα το νευραλγικό πόστο του Γραμματέα των ΕΜΘ. Ένα πόστο που υπηρέτησα με περισσή αγάπη και θέρμη και είναι κοινά αποδεκτό μεταξύ των συναδέλφων ότι συνέδραμα καταλυτικά στην εφαρμογή πλείστων θετικών ρυθμίσεων για το θεσμό προέλευσής μου.

Ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Όμως:

Επειδή άτομα του ΔΣ, με εμμονή σε αλαζονικές συμπεριφορές,που ανήκουνστο στρατιωτικό γραφείο του ΥΕΘΑ εκθέτουν συστηματικά με την συμπεριφορά τους την ίδια την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου αναγκάζοντάς την να απολογείται ακόμα και στη Βουλή, μια Ηγεσία την οποία προσωπικά σέβομαι και τιμώ.

Επειδή διαπιστώνω ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ αρέσκεται τελευταία σε λεκτικές επιθέσεις εναντίων κοινοβουλευτικών προσώπων και μάλιστα εντός της Βουλής, του ναού της Δημοκρατίας μας, πρόσωπα τα οποία χαίρουν της εκτίμησης των χιλιάδων συναδέλφων μας, πολλοί εκ των οποίων τους τίμησαν προσφάτως και με την ψήφο τους.

Επειδή για εμένα προέχει το συμφέρον του συναδέλφου και δεν αποδέχομαι να μην στηρίζονται προτάσεις Ενώσεων που είναι επωφελείς για αυτούς, με μόνο πρόσχημα ότι δεν ανήκουν στην ΠΟΜΕΝΣ.

Επειδή θεωρώ ότι οι αγωγές και τα εξώδικα ενάντια σε συναδέλφους και δημοσιογράφους θα πρέπει να είναι η έσχατη και όχι η εύκολη λύση όπως δυστυχώς διαπιστώνω το τελευταίο διάστημα.

Επειδή πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να στήνονται πειθαρχικά για ήσσονος σημασίας θέματα αλλά για τα μείζονα οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας να κωφεύουν επιδεικτικά.

Επειδή πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο να εμπλέκετε η Ομοσπονδία στα εσωτερικά των πρωτοβάθμιων Ενώσεων προσπαθώντας να τιθασεύσει τα πιστεύω τους ή να ανατρέψει εκλεγμένους δημοκρατικά Προέδρους, κάτι που μαθαίνω ότι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες συστηματικά.

Επειδή πιστεύω στο αδιαίρετο μεταξύ εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων το οποίο διαταράχτηκε το τελευταίο διάστημα με αποκλειστική υπαιτιότητα της ηγετικής ομάδας της ΠΟΜΕΝΣ.

Επειδή έχω δώσει τα μέγιστα τόσο στην Ομοσπονδία όσο και σε πολλούς από εσάς σε προσωπικό επίπεδο αλλά έχω βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εισπράττω το τελευταίο διάστημα μόνο αχαριστία και αδιαφορία.

Επειδή οι συνάδελφοι προέλευσης ΕΜΘ & ΕΠΟΠ δεν αφέθηκαν από μέρους μου ποτέ στην τύχη τους και δεν αξίζουν να αφεθούν ούτε τώρα, αναλαμβάνω ενέργειες μαζί με έμπειρους και δοκιμασμένους συναδέλφους όμοιας προελεύσεως να τους παράσχουμε ουσιαστική στέγη κάτω από έναν πραγματικό φορέα προστασίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Για τους λόγους αυτούς

Διαμαρτυρόμενος εντόνως για την απρεπή και αντίθετη με κάθε έννοια καλής πίστης, χρηστών ηθών και συνετής διοίκησης συμπεριφορά Σας, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ, δηλώνω παρόν στις εξελίξεις γιατί αυτός ο συνδικαλισμός δεν μας αξίζει, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους συναδέλφους και ειδικά τους προεχόμενους από τους θεσμούς ΕΜΘ και ΕΠΟΠ.

Με τιμή

Αριστείδης Κασιδόπουλος