13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπισκέψεις ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά σε Σχολές, Κέντρα Εκπαίδευσης και Υπηρεσίες των ΕΔ

Επισκέψεις ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά σε Σχολές, Κέντρα Εκπαίδευσης και Υπηρεσίες των ΕΔ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, όπου επισκέφθηκε Διευθύνσεις, Σχολές, Κέντρα Εκπαίδευσης και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε κατά σειρά τη Διεύθυνση Πεζικού και τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, τον Επίγειο Σταθμό Δορυφορικών Επικοινωνιών στην Αταλάντη και τα Κέντρα Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία και Πυροβολικού στη Θήβα.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο κ. Χαρδαλιάς, ενημερώθηκε από τις Διευθύνσεις/Διοικήσεις για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους και συνομίλησε με στελέχη, στρατεύσιμους και πολιτικό προσωπικό.

Στην έδρα της Σχολής Πεζικού, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ Υποστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου και τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγο Δημήτριο Κωσταρέλλο, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Μουσείο της, το οποίο αποτελεί Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, όπου περιηγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του με τα σημαντικής αξίας ιστορικά και πολεμικά κειμήλια.

Κατά τις επισκέψεις του στα Κέντρα Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου και Πυροβολικού, παρακολούθησε μεταξύ άλλων, τη διαδικασία υποδοχής και κατάταξης των νεοσύλλεκτων στο Στρατό Ξηράς με τη 2022 Β΄ Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών, οι οποίοι παρουσιάζονται για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.  

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της στενής αλλά και ουσιαστικής συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με κατά τόπους αρχές και φορείς, ως ακολούθως:

– Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χαλκίδας, με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα.

– Στην έδρα του Επίγειου Σταθμού Δορυφορικών Επικοινωνιών, με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Λοκρών κ.  Κωνσταντίνο Σούλια.

– Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΣ Υποστράτηγος Μιχαήλ Γαλανός και ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης.

– Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θήβας, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γεώργιος Αναστασίου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Αλέξανδρος – Γεώργιος Γκούσιος και ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Ταξίαρχος Παναγιώτης Ζήσης.

Τέλος, από την πόλη της Λαμίας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Βρέθηκα σήμερα στη Στερεά Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Χαλκίδα, επισκεπτόμενος την Αταλάντη, τώρα εδώ στη Λαμία και αργότερα στη Θήβα, κοντά στους Σχηματισμούς, κοντά στις Μονάδες, κοντά στα στελέχη μας, των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρακολούθησα από κοντά τη διαδικασία της υποδοχής των νεοσύλλεκτων μας, σε καταστάσεις οι οποίες είναι πρότυπες και από στελέχη που έχουν πολύ μεράκι, να υποδέχονται τους καινούργιους στρατεύσιμούς μας.

Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά της Πολιτικής Ηγεσίας είναι να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε όλα να παραμένουν σε ετοιμότητα, όλοι να παραμένουμε σε εγρήγορση. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αφήσει πολύ βαθιά το στίγμα τους μέσα στην ίδια την κοινωνία. Το λέω παντού, το λέω και από εδώ, από τη Λαμία, που είναι πολύ σημαντικό σημείο, εάν θέλετε και συναισθηματικά, της μικρής μου αυτής πορείας. Χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις η κοινωνία θα είχε καταρρεύσει. Και στην πανδημία και στις φυσικές καταστροφές ήταν πάντα μπροστά και νομίζω, ότι το πολύ σημαντικό, είναι ότι η κοινωνία δίκαια νοιώθει ευγνωμοσύνη για την προσπάθειά τους.

Δεν σταματήσαμε ποτέ να είμαστε σε επαγρύπνηση και να είστε σίγουροι για αυτό. Η χώρα θέλουμε να είναι ισχυρή, θέλουμε να είναι πρωταγωνίστρια. Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει δώσει ξεκάθαρη κατεύθυνση, έχει δείξει τις προτεραιότητές της. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα κοινό στοίχημα. Και το στοίχημα είναι να παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα και η χώρα να είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, στο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο βλέπετε να εξελίσσεται.

Σε κάθε περίπτωση νηφαλιότητα, ψυχραιμία και παραμένουμε έτοιμοι».