13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕπισκέψεις ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Σχολή Μηχανικού και το 747 Ειδικό Τάγμα...

Επισκέψεις ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Σχολή Μηχανικού και το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε, σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2022, επισκέψεις στην έδρα της Σχολής Μηχανικού (ΣΜΧ) και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στο Λουτράκι Κορινθίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγο Λεωνίδα Παπαλεωνίδα.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τους Διοικητές, Ταξίαρχο Χαράλαμπο Ακρίβο (ΣΜΧ) και Αντισυνταγματάρχη Νικόλαο Παπαμαργαρίτη (747 ΕΤΜΧ) για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους και συνομίλησε με στελέχη και οπλίτες θητείας.

Κατά τις επισκέψεις, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για τα σύγχρονα, ψηφιακά μέσα που χρησιμοποιεί η Σχολή Μηχανικού για την εκπαίδευση των στελεχών, αλλά και για τις δυνατότητες του 747 Ειδικού Τάγματος στους τομείς έρευνας και διάσωσης.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρακολούθησε αντικείμενα εκπαίδευσης του προσωπικού της ΣΜΧ και του 747 ΕΤΜΧ, μεταξύ των οποίων κατασκευή πεζογέφυρας, πλεύση ελαφράς τακτικής σχεδίας (για μεταφορά προσωπικού, υλικών και μέσων), καθώς και την εκπαίδευση (θεωρητική και πρακτική) των Υποψήφιων Εφέδρων Αξιωματικών Μηχανικού. Επίσης, παρακολούθησε στατική επίδειξη υλικών του Ειδικού Τάγματος, συσκευών και υλικών εξουδετέρωσης εκρηκτικών, καθώς και τεχνικών διάσωσης αλλά και χρήσης σκύλων στην έρευνα και διάσωση.