13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 ΤΟΥ Ν.4609/19. Ερώτηση ΠΑΣΟΚ -...

ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 ΤΟΥ Ν.4609/19. Ερώτηση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή από τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, η επιστολή του Συντονιστικού Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΕΔ με θέμα: «Ιεραρχία και Εξέλιξη – Διοικητική Αποκατάσταση Αποφοίτων ΑΣΣΥ κρινόμενων κατά το ν.2439/96 – Άρθρο 32 ν.4609/2019», προκειμένου να μας ενημερώσει ο Υπουργός για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Στην επιστολή,πέραν των ουσιαστικών βαθμολογικών θεμάτων και αντίστοιχων θεμάτων προαγωγής και σταδιοδρομικής εξέλιξης συγκριτικά για τα στελέχη των ΕΔ (εθελοντές/-ριες και αποφοίτους ΑΣΣΥ), θίγονται οι για πολλοστή φορά ανακρίβειες της απάντησης του Υπουργού επί ζητημάτων που όλα τα εν ενεργεία στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά μόνο ο αρμόδιος Υπουργός δεν γνωρίζει. Ανακρίβειες όσον αφορά στην ερμηνεία του σχετικού νομικού πλαισίου και στους καταληκτικούς βαθμούς των στελεχών των υπόψη κατηγοριών.

Στην ίδια επιστολή, επίσης, θίγονται οι αντικρουόμενες απαντήσεις που δίνει ο υπόψη Υπουργός για το ίδιο θέμα, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ των απαντήσεών του, σε διαφορετικές ερωτήσεις εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Είναι καιρός ο κύριος Υπουργός να αντιμετωπίσει τα υπόψη ζητήματα σε ολιστικό επίπεδο και όχι αποσπασματικά, σε ένα δίκαιο και αντικειμενικό πλαίσιο και να μην τα αντιμετωπίζει ανάλογα με την εκάστοτε οπτική του, αυτή της αντιπολίτευσης, όταν αντιδρούσε στην ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης αφενός και αφετέρου αυτή της κυβέρνησης που καλείται να την εφαρμόσει.

Τα στελέχη των ΕΔ αξίζουν μία ορθή, δίκαιη και τη αντικειμενική αξιοποίηση.

Για τον Τομέα Άμυνας

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

32 αρθρο(1) by kranosgr on Scribd