13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕπιβεβαίωση kranosgr και δικαίωση για την ΠΟΜΕΝΣ η χορήγηση βοηθήματος σε αριστούχους...

Επιβεβαίωση kranosgr και δικαίωση για την ΠΟΜΕΝΣ η χορήγηση βοηθήματος σε αριστούχους μαθητές

Του Ηλία Προύφα

Καμία ανησυχία για γονείς στρατιωτικούς που τα παιδιά τους είναι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου και έχουν αριστεύσει.

Αυτό είχε δημοσιεύσει από τις 10 Ιανουαρίου 2022, το kranosgr, (Διαβάστ ΕΔΩ) για το βοήθημα στους αριστούχους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου, η χορήγηση των οποίων θα γίνει κανονικά από το ΓΕΣ και συγκεκριμένα από τη ΔΕΝΔΗΣ.

Για το θέμα, μετά τις αντιδράσεις στελεχών που είδαν το φως της δημοσιότητας, είχε ασχοληθεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), η οποία επικαλούμενη τα δημοσιεύματα, είχε αποστείλει επιστολή στην πολιτική ηγεσία.

Πριν από λίγο η ΠΟΜΕΝΣ, απέστειλε ανακοίνωση για την θετική έκβαση της υπόθεσης, με την οποία επιβεβαιώνει το kranosgr και δικαιώνεται και η ίδια για τις προσπάθειες που κατέβαλε υπέρ των οικογενειών των στελεχών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει την ικανοποίηση της για την άμεση ανταπόκριση του ΓΕΣ στο σχετικό  αίτημα της Ομοσπονδίας μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1758-pomens-ti-symvainei-me-tin-mi-katavoli-apozimiosis-gia-tin-vravefsi-ton-aristoyxon-mathiton-etous-2020-2021

να προβεί στην καταβολή του επιδόματος Βράβευσης Αριστούχων Μαθητών (ΒΑΜ), Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου του Σχολικού Έτους 2020 – 2021 οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας για την βράβευση των Αριστούχων μαθητών κρίθηκε αναγκαία καθόσον:

  • Παρά την ολοκλήρωση του έτους (2021), η συγκεκριμένη καταβολή δεν είχε πραγματοποιηθεί από το ΓΕΣ.
  • Η βράβευση αυτή, ουσιαστικά λειτουργεί ως φόρος τιμής και ανάδειξης των παιδιών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα αυτών, αντιλαμβάνονται ότι η ζωή θέλει όνειρο, ευθύνη, αποφασιστικότητα, σκληρή ατομική προσπάθεια και ικανότητα για συνεργασία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Ρώτας Ασμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος Θεοδώρου Τχης (ΠΖ)