13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπίσκεψη Χαρδαλιά στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ, την Ελληνική Πρεσβεία και...

Επίσκεψη Χαρδαλιά στη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ, την Ελληνική Πρεσβεία και τη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, στην Ουάσιγκτον

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς χθες Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, βρέθηκε στην έδρα της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (US Naval Academy), στην Ουάσιγκτον, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ακαδημίας Αντιναύαρχος Sean Buck.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή, το πρόγραμμα ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Ακαδημίας και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Ναυτικών Ακαδημιών Ελλάδας και ΗΠΑ, πρότεινε την από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση ενός προγράμματος στρατιωτικής, ναυτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, με τη διαδικασία ανταλλαγής Ναυτικών Δοκίμων μεταξύ της Αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας και της Ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, επ’ ωφελεία των μελλοντικών ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με την ονομασία «ΦΙLIA». Η παρουσίαση της πρότασης έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε:

– Την Ελληνική Πρεσβεία, όπου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρέσβη κ. Θεόδωρο Μπιζάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Πρεσβείας.

– Την Ελληνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, όπου συναντήθηκε με τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδας στις ΗΠΑ Συνταγματάρχη Παναγιώτη Βλαχόπουλο και τα στελέχη που υπηρετούν στην Αντιπροσωπεία, τα οποία συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.