13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, στο West Point

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, στο West Point

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς χθες Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με επίσκεψη στην έδρα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (US Military Academy), στο West Point, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής Σπουδών της Ακαδημίας Συνταγματάρχης Brian Reed.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε για την αποστολή, το πρόγραμμα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης της Ακαδημίας και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και η Διοίκηση της Ακαδημίας, υπογράμμισαν την εξαιρετική και εποικοδομητική διμερή συνεργασία στον ακαδημαϊκό και στρατιωτικό τομέα, με την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε την ελληνική πρόταση για την από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση νέου προγράμματος με την ονομασία «ΦΙLIA», μέσω της διαδικασίας ανταλλαγής σπουδαστών μεταξύ της Αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας και της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, παρέχοντας τη δυνατότητα διεύρυνσης των ακαδημαϊκών οριζόντων και ανάπτυξης ειδικών ατομικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στους μελλοντικούς ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Η ελληνική πρόταση έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση της Αμερικανικής Ακαδημίας με έντονο ενδιαφέρον και θαυμασμό.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου,ο Πρόξενος στη Νέα Υόρκη κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας στις ΗΠΑ Συνταγματάρχης Παναγιώτης Βλαχόπουλος

???????????