13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Σχολή Πυροβολικού

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Σχολή Πυροβολικού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε, σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, επίσκεψη στην έδρα της Σχολής Πυροβολικού (ΣΠΒ) στη Νέα Πέραμο Αττικής, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ, Υποστράτηγο Αθανάσιο Σαρδέλη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Σχολής, Ταξίαρχο Αχιλλέα Γαβούρα, για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή, τα προγράμματα εκπαίδευσης και τις τρέχουσες δραστηριότητες. Επίσης, περιηγήθηκε στους χώρους, τα συγκροτήματα διδακτηρίων, τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και συνομίλησε με στελέχη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε επίδειξη οπλικών συστημάτων και εκτέλεση εικονικών βολών στην αίθουσα του Ηλεκτρονικού Πεδίου Βολής με την εφαρμογή «ΚΕΡΑΥΝΟΣ», όπου οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν και να εφαρμόσουν τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο Πυροβολικό. Επίσης, ενημερώθηκε για το Σύστημα Τεχνικού και Τακτικού Ελέγχου Πυρός «ΔΙΑΣ», όπου οι εκπαιδευόμενοι Πυροβολητές εφαρμόζουν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών στα υλικά, τα μέσα και τις διαδικασίες για το Πυροβολικό Μάχης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχάρη τη Διοίκηση και τα στελέχη των Σχολής Πυροβολικού, για το επιτελούμενο εξαιρετικό έργο τους στην παροχή ρεαλιστικής, σύγχρονης τεχνολογικά και υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Μονάδων Πυροβολικού, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης. Επιπλέον, εξήρε τη συμβολή της, ως κέντρο έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών – προτάσεων αλλά και εκπόνησης μελετών, στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου επιχειρησιακά αλλά και τεχνολογικά Όπλου.