13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, την έδρα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γεωγραφικού του ΓΕΣ, Ταξίαρχο Κίμωνα Καλεντερίδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, Συνταγματάρχη Δημήτριο Λοΐσιο, για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή, τις δραστηριότητες, τα γεωγραφικά προϊόντα και το επιστημονικό – τεχνικό έργο της.

Περαιτέρω, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τους χώρους εργασίας του αρχαιότερου χαρτογραφικού οργανισμού της χώρας, όπου συνομίλησε με στελέχη και πολιτικό προσωπικό του Επιτελείου, των Διευθύνσεών της και της Τοπογραφικής Μοίρας Στρατού.

Επίσης, ξεναγήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, όπου είχε τη δυνατότητα μίας άμεσης και σύντομης ιστορικής αναδρομής της Γεωγραφικής Υπηρεσίας.

Τέλος, είχε σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων του Οργανισμού.

Ο Υφυπουργός, συνεχάρη τη Διοίκηση, τα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού για το εξαιρετικό, πολυεπίπεδο έργο τους. Υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του Οργανισμού στον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό, αλλά και στην πρόοδο της αναπτυξιακής πολιτικής της πατρίδας, μέσω των συνεργασιών της με Υπουργεία, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε προγράμματα και έργα μείζονος εθνικής σημασίας.