13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Σχολή Ικάρων

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νικόλαου Χαρδαλιά στη Σχολή Ικάρων

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς μετέβη, σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόϊ Αττικής, όπου επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης και τη Σχολή Ικάρων, όπου τον υποδέχθηκαν οι Διοικητές τους Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Βαγενάς και Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για την οργάνωση, την αποστολή, το πρόγραμμα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των Σχολών Ικάρων και Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, τις τρέχουσες δράσεις τους, ενώ παράλληλα συνομίλησε με στελέχη των Επιτελείων και των υπαγόμενων στη ΔΑΕ Μονάδων και Υπηρεσιών.

Επίσης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης και της Σχολής Ικάρων, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών.

Τέλος, επισκέφθηκε την 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος, όπου του έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Tecnam P2002-JF, το οποίο χρησιμοποιείται για την πτητική εκπαίδευση των πρωτοετών Ικάρων.