13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην Π.Ε του Δ΄ΣΣ

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στην Π.Ε του Δ΄ΣΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επισκέφθηκε τον νομό Έβρου, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, 26 & 27 Απριλίου 2021.

Κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ), με σκοπό να ενημερωθεί για τις τρέχουσες δράσεις και να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό.

Μετέβη διαδοχικά στη XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, στο ΕΦ «ΔΙΛΟΦΟΥ» της 21ης Τακτικής Διοίκησης, στα ΕΦ 1, 2, 5 και «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ» της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και στο ΕΦ «ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΙΟΥ» της 30ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Επιπλέον, επισκέφθηκε το ΕΦ «ΜΑΥΡΟΥ ΟΓΚΟΥ» της 50ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, καθώς και την έδρα της, το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ» της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το ΕΦ «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ» της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Επίσης, μετέβη στον Πόρο Έβρου, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών του συνοριακού αποτρεπτικού εμποδίου (Φράκτης), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.  

Τέλος, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το ακμαίο ηθικό και την άμεση ετοιμότητα του προσωπικού που προασπίζει τα σύνορα του Έβρου.