13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στη Λέσβο

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στη Λέσβο

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στη Λέσβο, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Πραγματοποίησε έλεγχο των διαδικασιών επιτήρησης και αποτροπής στα σύνορα, μέσω της πλεύσης με σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ) και της επίσκεψής του στο Στοιχείο Επιτήρησης Νέων Κυδωνιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ). Επιβιβάστηκε, επίσης, στο νέο Περιπολικό Πλοίο ΠΠΛΣ 910 του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ και παρακολούθησε ενημέρωση για τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Την Τρίτη, μετέβη στο Στρατηγείο της 98ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ), όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και τις δράσεις επιτήρησης και πυροπροστασίας και παρείχε σχετικές κατευθύνσεις στο προσωπικό.

Το πρωί της Δευτέρας, παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αγιάσο και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, με τον οποίο επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου.

Κατά την παραμονή του στη Λέσβο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε παράλληλα τις παρακάτω επισκέψεις και δράσεις:

§  Κατέθεσε στεφάνι στα Μνημεία των αεροπόρων Ανθυποσμηναγού Σπυρίδωνα Παπαδίτσα και Αντισμήναρχου Στέφανου Κουρελιά, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

§  Παρέστη στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, με θέμα την Ελευθερία, στο πλαίσιο Εορτασμού των 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

§  Πραγματοποίησε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Ελένη Δουνδουλάκη, στο Πνευματικό Κέντρο – Αναγνωστήριο Αγιάσου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Αναγνωστηρίου κ. Κλεάνθη Κορομηλά και του ηθοποιού κ. Χρήστου Χατζηπαναγιώτη. Συζητήθηκε η δυνατότητα υποστήριξης του Αναγνωστηρίου και ανακαίνισης του θεάτρου που στεγάζεται εκεί.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας διαπίστωσε το άριστο επίπεδο διαλειτουργικότητας των συνεργαζόμενων φορέων για την προστασία των συνόρων και την αποτροπή, ενώ συνεχάρη το προσωπικό για το υψηλό ηθικό και την αποτελεσματικότητά του.