13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στα Χανιά

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στα Χανιά

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στα Χανιά, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, όπου συναντήθηκε με τους Βουλευτές του Νομού κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Μανούσο Βολουδάκη, εκπρόσωπο του Βουλευτή κ. Βασίλη Διγαλάκη και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) με έδρα την Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στη Διοίκηση και το προσωπικό. Στο πλαίσιο του προγράμματος της ενεργειακής αυτονομίας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για τα υπό υλοποίηση έργα ενεργειακής αναβάθμισης της 115 ΠΜ, με δωρεά της ελληνικής εταιρείας ενέργειας ΤΕΡΝΑ.

Στο Δημαρχείο Χανίων συζήτησε με τον Δήμαρχο και εκπρόσωπους των δημοτικών αρχών σχετικά με την παράδοση του κατεστραμμένου από πυρκαγιά κτηρίου των Ιταλικών Στρατώνων, όπου στεγαζόταν το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου. 

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο Φρούριο Φιρκά, εσωτερικό τμήμα του οποίου παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη μεταφορά της συλλογής του Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου Χανίων. Στην ξενάγηση, που συνεχίστηκε και στον χώρο του Ναυτικού Μουσείου, παρών ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Μαρκοπούλου», το οποίο πρόκειται να παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων, και το Στρατόπεδο «Ραπτοπούλου», στο οποίο θα μετεγκατασταθούν στρατιωτικές μονάδες και υπηρεσίες που στεγάζονταν στο πρώτο Στρατόπεδο.