13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΕπίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης συνοδεία του Υποστρατήγου Χρήστου Μπούφη, του Ταξιάρχου Κωνσταντίνου Καραμανίδη, του Λοχαγού Ιωάννου Στυλιανοπούλου, του Σμηνάρχου Γεωργίου Πέτρου και του Αντιπλοιάρχου Θεοδώρου Τσίρου του ΒΑΚΑΜ Τελ Αβίβ.

Τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. και τη συνοδεία του, μεταξύ των οποίων και η αντιπρόσωπος του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, κ. Χριστίνα Ζαχαριουδάκη, υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο Πατριάρχης είπε στους στρατιωτικούς ότι η δύναμη του Ελληνικού Στρατού στηρίζεται στην πίστη του στον Χριστό και στην προστασία της Θεοτόκου και των Αγίων.

Το Πατριαρχείο θεωρεί εαυτό θρησκευτικό καθίδρυμα, αλλά έχει και την εθνική του διάσταση, την οποία έχει κληρονομήσει από τα Ρωμαϊκά – Βυζαντινά χρόνια.

Η Εκκλησία Ιεροσολύμων στηρίζεται στη γη που ποτίσθηκε από το αίμα του Χριστού και ευλογήθηκε από την ταφή και την Ανάστασή Του. Το γεγονός αυτό είναι η δύναμή της. Μέσα από τη δύναμη αυτή το Πατριαρχείο διατηρεί διά μέσω των αιώνων το πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό καθεστώς της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων και επιτελεί έργο συμφιλιωτικό, ειρηνευτικό και διαλλακτικό, που διατηρεί τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα του.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αντιμετωπίζει προβλήματα που δημιουργούνται από ακραία φανατικά Ιουδαϊκά στοιχεία, τα οποία θέλουν να απελευθερώσουν την Αγία Γη από τις «βέβηλες» μεταγενέστερες εθνικότητες, οι οποίες ήρθαν στην Αγία Γη.

Ο Αρχηγός του Στρατού, αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για αυτά τα ενισχυτικά του λόγια και αφού του επέδωσε τον θυρεό του Στρατού και αφού έλαβε τα δώρα που του πρόσφερε ο κ. Θεόφιλος, ήτοι την εικόνα της Θεοτόκου της Ιεροσολυμίτισσας και του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου μετά την ανακαίνισή του το 2017, αναχώρησε για να προσκηνύσει τον Πανάγιο Τάφο.