13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΕπίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην 332 Μοίρα, στην Αεροπορική...

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην 332 Μοίρα, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας

Η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, την έδρα της 332 Μοίρας (332Μ), όπου είναι ενταγμένα τα οκτώ νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale F3R, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Διοικητή της 332Μ Αντισμήναρχο (Ι) Θεόδωρο Χριστοδούλου για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της Μοίρας, καθώς και για τις δυνατότητες των νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R. Η απόκτηση και η ένταξη των αεροσκαφών Rafale F3R άνοιξε νέα σελίδα για την αξιόμαχη και ετοιμοπόλεμη Πολεμική μας Αεροπορία, αναβαθμίζοντας και ισχυροποιώντας τον ήδη υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας της στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, εκπέμποντας προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα.

Επίσης, έλαβαν χώρα περιήγηση σε στατική έκθεση αεροσκαφών Rafale F3R, επίσκεψη στον εξομοιωτή πτήσεων της 332Μ, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησαν με τους ιπτάμενους, τους τεχνικούς και τα στελέχη της Μοίρας. Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και ο Διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Αμπουλέρης.