13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΦΕΔΡΟΙΕπίσκεψη Αντιπροσωπείας Εφέδρων Αξιωματικών στην 110 ΠΜ

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Εφέδρων Αξιωματικών στην 110 ΠΜ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Καρδίτσας Ντενησιώτης Ιωάννης ο Μιχάλης Φωκάς μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΝ Λάρισας και μέλους του 25μελούς ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ και ο Πέτρος Μπετζουνης μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΝ Καρδίτσας, στα πλαίσια των καθηκόντων τους πραγματοποίησαν επίσκεψη την 14η Οκτωβρίου 2021, στον Διοικητή της 110 ΠΜ, Σμήναρχο (Ι) Αργύρη Μουστρούφη και εν συνεχεία, στην Διοίκηση της “4th Fighter Wing of the 336th Fighter Squadron USAF” που σταθμεύει αυτή την περίοδο στο αεροδρόμιο της Λάρισας στα πλαίσια της άσκησης “Castle Forge”.

Με τον κ. Μουστρούφη, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση επίσκεψης Εφέδρων Αξιωματικών, όλων των ΣΕΑΝ της Θεσσαλίας προκειμένου να ενημερωθούν για τον ρόλο της 110 ΠΜ στην Άμυνα της Χώρας αλλά και για τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτει.

Εν συνεχεία, κατά την επίσκεψή μας στην Αμερικανική Πολεμική Μοίρα, μας υποδέχτηκε ο HARRY H. STARNES, Lt Colonel USAF, ο οποίος αφού μας καλοσώρισε εκ μέρους του προσωπικού που λαμβάνει μέρος στην άσκηση “Castle Forge” αντάλλαξε με την αντιπροσωπεία μας, δώρα εθιμοτυπίας. Εν συνεχεία είχε την ευγενή καλοσύνη να μας κάνει περιήγηση στα F-15E της Μοίρας του, να μας δώσει μια λεπτομερέστατη επιτόπια περιγραφή των μερών του αεροσκάφους όπως και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τις επιχειρησιακές του δυνατότητες. Συζητήσαμε επίσης το νέο δόγμα της USAF με την δημιουργία των ACE (Agile Combat Employment), και πως αυτό υλοποιείται ανά την υφήλιο με ασκήσεις όπως η τρέχουσα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της 110 ΠΜ, για την φιλοξενία του.