13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕπίδειξη Ρουμάνων Αλπινιστών προς τιμήν του Καταδρομέα ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου

Επίδειξη Ρουμάνων Αλπινιστών προς τιμήν του Καταδρομέα ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου

Από την Τρίτη 5 έως την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ρουμανία, κατόπιν πρόσκλησης από τον ομόλογό του Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

            Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας κ. Nicolae Ciuca και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Lieutenant General Daniel Petrescu, με τους οποίους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

            Κατά την συνάντηση με τον ομόλογο του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο Χώρες ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, διατηρώντας μεταξύ τους ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις αλλά και συνεργαζόμενες στενά ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενστερνιζόμενες πλήρως και υποστηρίζοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο.

            Επιπλέον, οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τα συμπεράσματα από τη διεξαγωγή κοινών συνεκπαιδεύσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και επιβεβαίωσαν το διαρκές ενδιαφέρον για αναβάθμιση των ήδη άριστων στρατιωτικών σχέσεων, αυξάνοντας μεταξύ άλλων τον αριθμό των κοινών τους δραστηριοτήτων και συνεργασιών, συμβάλλοντας περαιτέρω στην εδραίωση της ασφάλειας και στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έδρα του Πολυεθνικού Στρατηγείου επιπέδου Μεραρχίας της Νοτιοανατολικής Περιοχής του ΝΑΤΟ (Headquarters Multinational Division South – East / HQ MND-SE), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Brigadier General Christian-Daniel DAN, και ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητές του.

            Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρακολούθησε εντυπωσιακή επίδειξη τμημάτων Αλπινιστών του Στρατού Ξηράς της Ρουμανίας στην περιοχή Cheile Râșnoavei, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δυνατότητές τους σε σενάρια Ορεινού Αγώνα.