13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠασχαλινή άδεια Στρατιωτικών και Εκλογές: Τι θα γίνει με το δεύτερο γκρουπ

Πασχαλινή άδεια Στρατιωτικών και Εκλογές: Τι θα γίνει με το δεύτερο γκρουπ

Του Ηλία Προύφα

(upd 13.28: Με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση ενημερωθήκαμε πριν λίγο ότι ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψε το σήμα με τις τελικές ημερομηνίες των εορταστικών γκρουπ, οι οποίες θα δοθούν κανονικά, χωρίς αλλαγές από τον αρχικό σχεδιασμό. Διαβάστε ΕΔΩ)

Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τις ημερομηνίες των εορταστικών γκρουπ του Πάσχα και κυρίως του δεύτερου, λόγω των επικείμενων εκλογών.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΓΕΕΘΑ, προς το ΥΠΕΘΑ, οι ημερομηνίες των εορταστικών αδειών για τις δύο περιόδους είναι οι εξής:

Α’ γκρουπ: 8 έως 18 Απριλίου 2023

Β’ γκρουπ: 20 Απριλίου 2023 έως 1 Μαϊου 2023.

Κοινή ημέρα η 19η Απριλίου 2023.

Οι παραπάνω ημερομηνίες προτάθηκαν πριν την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, για προσφυγή σε εθνικής εκλογές την Κυριακή 21 Μαϊου 2023, οι οποίες θεωρητικά, μπορεί να ανατρέψουν τις ημερομηνίες των αδειών.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, η Βουλή θα πρέπει να διαλυθεί το αργότερο στις 25 Απριλίου 2023, όπου από την ημέρα εκείνη, θα πρέπει να ανασταλούν οι οποιοσδήποτε μεταβολές στο δημόσιο τομέα, ακόμη και οι άδειες των υπαλλήλων.

Ο προβληματισμός λοιπόν των στελεχών και ειδικά αυτών που θα λάβουν άδεια τη δεύτερη περίοδο, είναι δικαιολογημένος, αφού οι ημερομηνίες συμπίπτουν με τη διάλυση της Βουλής και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, όπου τα πάντα ”παγώνουν”.

Θα δοθούν εορταστικά γκρουπ και εάν ναι θα παραμείνουν οι ίδιες ημερομηνίες ή θα αλλάξουν, είναι τα ερωτήματα που θέτουν τα στελέχη, προκειμένου να προχωρήσουν στον έγκαιρο προγραμματισμός τους, κλείνοντας εισιτήρια για τις Πασχαλινές διακοπές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση στις μονάδες, για πιθανές αλλαγές και οι πάντες κινούνται σύμφωνα με τις αρχικές προτάσεις, αναμένοντας το πολυπόθητο σήμα με τις ακριβείς ημερομηνίες…