13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕορταστικά Ρεβεγιόν και ''χώσιμο'' προσωπικού: Κάντε το όπως ο Στρατηγός Κωστάκογλου

Εορταστικά Ρεβεγιόν και ”χώσιμο” προσωπικού: Κάντε το όπως ο Στρατηγός Κωστάκογλου

Του Ηλία Προύφα

Χθες στο kranosgr.com, δημοσιεύσαμε μία καταγγελία, σχετικά με τα εορταστικά ρεβεγιόν σε σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στην 50 Ταξιαρχία του Σουφλίου, ζητούν από στελέχη να δηλώσουν συμμετοχή στο ρεβεγιόν, πληρώνοντας 15 ευρώ το άτομο, προκειμένου να γεμίσει η Λέσχη.

Το θέμα προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε πάρα πολύ.

Ασχέτως εάν η καταγγελία ισχύει ή όχι, η αλήθεια είναι ότι, κάθε χρόνο το κακό έχει παραγίνει με τις εκδηλώσεις στις λέσχες. Είναι όπως με τις γιορτές που γινόντουσαν παλιά σε στρατόπεδα, με αρνιά το πάσχα, που έψηναν στρατιώτες και χαμηλόβαθμα στελέχη και απολάμβαναν λίγοι υψηλόβαθμοι με πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες. Ένα στρατόπεδο ”έτρεχε” χωρίς λόγο.

Οι γιορτές αυτές πολύ σωστά ”κόπηκαν” τα τελευταία χρόνια μαχαίρι από το ΥΠΕΘΑ…γλιτώνοντας έτσι στελέχη και οικογένειες…

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στις Λέσχες Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά με τα Ρεβεγιόν και τις…”υποχρεωτικές” συμμετοχές.

Λύσεις και τρόποι υπάρχουν, όπως θα γίνει φέτος στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα με εντολή του Στρατηγού Διοικητή Σωτήρη Κωστάκογλου, η Λέσχη Αξιωματικών, θα λειτουργήσει Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, με τα δύο εστιατόρια ανοιχτά (εσωτερικού, εξωτερικού χώρου) τα δύο μπαρ και το σαλόνι, χωρίς όμως ρεβεγιόν.

Προκειμένου να μην ”υποχρεωθεί” κανένα στέλεχος να ”τρέχει” με την οικογένειά του, πίσω από το Στρατηγό και προκειμένου να κάνουν περισσότερα στελέχη και οπλίτες γιορτές με τις οικογένειές τους, δεν θα πραγματοποιηθούν ρεβεγιόν.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση αυτή επικροτήθηκε από στελέχη της συμπρωτεύουσας.

Μήπως το παράδειγμα του Στρατηγού Κωστάκογλου θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι σχηματισμοί;