13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕορταστικά γκρουπ Πάσχα 2022

Εορταστικά γκρουπ Πάσχα 2022

Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά την έγκαιρη ανακοίνωσή τους.

Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων,  Αξιότιμε  κ.  Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Από το 2005 έχει καθιερωθεί, η χορήγηση ειδικής εορταστικής άδειας, προς το Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

2.   Παράλληλα την ίδια περίοδο, πολλοί συνάδελφοι μας και ιδιαίτερα όσοι εξ αυτών υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά, αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην αναζήτηση οικονομικού εισιτηρίου, προκειμένου να ταξιδέψουν στην γενέτειρα τους, για να παρευρεθούν τις ημέρες των εορτών, δίπλα στις οικογένειες τους.

3.    Η αδυναμία έγκαιρου προγραμματισμού της συγκεκριμένης άδειας, λόγω της έκδοσης της διαταγής σε χρόνο κοντά στην περίοδο του Πάσχα, καθιστά πολύ δύσκολη έως αδύνατη την εξεύρεση και προκράτηση οικονομικών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση του ατομικού και οικογενειακού προϋπολογισμού των συναδέλφων μας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.), σεβόμενη σε κάθε περίπτωση τα επιδημιολογικά μέτρα που μπορεί να επικρατούν στη Χώρα λόγω της πανδημίας του COVID-19, προτείνει όπως εξετάσετε την δυνατότητα επίσπευσης έκδοσης, της διαταγής χορήγησης, της ειδικής εορταστικής άδειας, για την περίοδο του Πάσχα προκειμένου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να προβούν στην έγκαιρη εξεύρεση οικονομικών εισιτηρίων, με το μέσο μεταφοράς της επιλογής τους.

5.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
  
Δημήτριος Ρώτας Ασμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος Θεοδώρου Τχης (ΠΖ)