13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Ρεπορτάζ: Ηλίας Προύφας – Τάσος Παλαιστίδης

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Ανθίμου, πραγματοποιείτε αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας μέσα στο ναό από την Καλλιρρόη Μαρκόνη, Φιλόλογο του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ/Κ Μ.Π., τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τους εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού. Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων συνοδεία εκπαιδευτικού.

Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Σωματείων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, παρουσία των Αρχών (μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών).