13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕορτασμός Αγίου Γεωργίου στο 5/42 ΣΕ Καλύμνου

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στο 5/42 ΣΕ Καλύμνου

Με με μία λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή  29 Απριλίου 2022 το πρωί, ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη  του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς,  στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην Κάλυμνο .

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παισίου .

Ακολούθησε δοξολογία και αναγνώστηκε από το Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη Δημήτριο Λυμπερέα η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ .

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του στρατοπέδου, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας

Οικοδεσπότης των εκδηλώσεων, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας  και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου,του 5/42 ΣΕ καθώς και έφεδροι αξιωματικοί και Εθνοφύλακες

Από τις τοπικές Αρχές παρόντες ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσέρος, Παντελής Ζωίδης, Ρένα Μαγκάκη, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και Ιωάννης Γαλουζής, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς.

Τελετάρχης ο Τχης(ΠΖ) Σπυρίδων Ζαϊρης

Στα πλαίσια του εορτασμού λειτούργησε και έκθεση στρατιωτικού οπλισμού και υλικού.

Επίσης ο διοικητής του 5/42ΣΕ στο πλαίσιο του εορτασμού, τίμησε για την προσφορά τους στο Σύνταγμα τον ιερέα π. Τίτο Καμπούρη το ευεργέτη της Καλύμνου Ιωάννη Χαλίκο και τον εθνοφύλακα Μιχάλη Κυράννη επιδίδοντας του πλακέτες με το έμβλημα του Συντάγματος. Ρεπορτάζ από την τιμητική βράβευση σε επόμενη ανάρτηση μας

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς  από τον εορτασμό:

ΠΗΓΗ: https://kalymnos-news.gr