13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΦΕΔΡΟΙΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τον προστάτη τους Μεγαλομάρτυρα Άγιο Νικήτα τον Γότθο, γιόρτασαν οι Έφεδροι Αξιωματικοί  την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στην Λάρισα. Ο ΣΕΑΝ Λάρισας φρόντισε να δώσει πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση με συμμετοχή αντιπροσωπειών από την Ανωτάτη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, τους Συνδέσμους Καρδίτσας και Μαγνησίας και αγήματος.

Η Δοξολογία και Αρτοκλασία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμου, παρουσία εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών , φορέων της πόλης και πλήθους Εφέδρων Αξιωματικών.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Νικήτα, εξήρε την προσφορά των Εφέδρων Αξιωματικών, ενώ δεν παράλειψε να αναφέρει ότι και ο ίδιος υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός ,μια περίοδο στη ζωή του  την οποία θυμάται με «περηφάνια».

Με το πέρας της δοξολογίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, στον χώρο του μνημείου των Εφέδρων Αξιωματικών, στον Λόφο του Φρουρίου της Λάρισας.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο εκπρόσωπος του ΑΔΦ Λάρισας, Διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος Αργύριος Μουστρούφης, ο εκπρόσωπος της ΑΠΟΕΑ γενικός γραμματέας κ Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Μιχαήλ Φωκάς, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Καρδίτσας κ. Ιωάννης Ντενησιώτης, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Καραδήμας, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΑ κ. Ευάγγελος Καπετάνος Αντισμήναρχος εα, ο Πρόεδρος της ΛΕΚ Λάρισας κ. Ευριπίδης Νικολακούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας κ. Αυγουστίνος Αυγουστή, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητικών Λάρισας κ. Δημήτριος Δραγανιδάκης.

Παραβρέθηκαν επίσης στον εορτασμό: οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χριστόφορος Κατσαρός, ο εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας,  ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας «ο Κατσαντώνης» κα Έφη Ρουπακιά, ο Αντιπρόεδρος του ομίλου ANIMUS, Δρ, Ιωάννης Νταβέλλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο πολιτευτής Αθανάσιος Παλιοβάιος

Η εκδήλωση έκλεισε  σε κλίμα συγκίνησης ψάλλοντας όλοι οι παρευρισκόμενοι μαζί με το άγημα των Εφέδρων Αξιωματικών τον Εθνικό Ύμνο.