13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕντολή ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή για παροχή βοήθειας σε σεισμοπαθείς από Στρατιωτικά Νοσοκομεία...

Εντολή ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή για παροχή βοήθειας σε σεισμοπαθείς από Στρατιωτικά Νοσοκομεία και ΚΙΧΝΕ

Του Ηλία Προύφα

Εντολή του αρμόδιου για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, για παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Σάμου και άλλων περιοχών που έχουν πληγεί, έδωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο αρμόδιος για το ”χακί” υγειονομικό ΥΦΕΘΑ, είχε έκτακτη επικοινωνία με τους Διοικητές ΔΥΓ (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), από τους οποίους ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο τα στρατιωτικά νοσοκομεία, όσο και τα ΚΙΧΝΕ των νησιών.

Εάν απαιτηθεί ήταν η εντολή του κ. Στεφανή, στρατιωτικοί σιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό των ΕΔ, θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Μάλιστα έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία και κατά τη διάρκεια της ένστολης θητείας του έκτακτες καταστάσεις, έδωσε εντολή να είναι έτοιμα ΚΑΑΥ, στρατόπεδα και άλλα οικήματα προκειμένου να διατεθούν υπέρ του κοινωνικού συνόλου, ενώ ζήτησε να δοθεί βαρύτητα και στη σίτιση των κατοίκων,

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν σε συνεργασία με την πολιτική προστασία και το υπουργείο υγείας, με τα οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.