13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕνημέρωση των νέων ΑΚΑΜ από τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Ενημέρωση των νέων ΑΚΑΜ από τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα ΠΝ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» ενημέρωση στους νεοτοποθετημένους Ακόλουθους Άμυνας (ΑΚΑΜ), καθώς και στους Στρατιωτικούς, Ναυτικούς και Αεροπορικούς Ακόλουθους.

          Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρείχε στους ΑΚΑΜ κατευθύνσεις και οδηγίες στο πλαίσιο της εκτέλεσης της εξαιρετικά σημαντικής και ευαίσθητης αποστολής τους, εστιάζοντας στα σημεία που αποτελούν τον πυρήνα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και προάγουν το εθνικό συμφέρον.

          Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ευρύτερη γεωπολιτική κατάσταση και στις συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως αποτέλεσμα των εστιών αστάθειας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο και προσφάτως στο Σουδάν, σημειώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΕΔ στο πλαίσιο του σταθεροποιητικού ρόλου της Χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

          Κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε στους ΑΚΑΜ ότι εκπροσωπούν το ΓΕΕΘΑ στο εξωτερικό και προβάλλουν τις ΕΔ και την Ελλάδα γενικότερα, και ως εκ τούτου απαιτείται να εργαστούν στην βάση της περαιτέρω εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ συμμάχων, φίλων και εταίρων, για την ανάδειξη του ισχυρού ρόλου που διαδραματίζουν οι ΕΔ στην περιοχή μας και πέραν αυτής, ευχόμενος καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.             Στην συνέχεια, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατιωτικών Πληροφοριών Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης πραγματοποίησε ενημέρωση των ΑΚΑΜ σε θέματα αρμοδιότητας του Κλάδου