13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕμβολιασμένοι: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα προνόμια – Τα μέτρα που...

Εμβολιασμένοι: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα νέα προνόμια – Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις σχετικά με το ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν περισσότερες ελευθερίες κινήσεων.

Για το ενδεχόμενο πλήρους κατάργησης των lockdown και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για τους εμβολιασμένους παρέπεμψε στις ανακοινώσεις αύριο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημείωσε όμως  ότι «προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στην μάχη κατά της πανδημίας».

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν για τους εμβολιασμένους πολίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αυτό που εξετάζουν από την κυβέρνηση και πιθανότατα θα ανακοινώσουν, είναι ότι θα πάψουν οι περιορισμοί που υπάρχουν ακόμη και σήμερα για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Ειδικότερα, στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι θαμώνες δεν θα είναι υποχρεωτικά καθιστοί, ενώ δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα. Παράλληλα οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

Στις κόκκινες περιοχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται κανονικά κατά τις ώρες νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ τα αμιγή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα έχουν κανονικά μουσική.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr