13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΛΒΟ: Συμμετοχή στην DEFEA 2021 με δύο οχήματα

ΕΛΒΟ: Συμμετοχή στην DEFEA 2021 με δύο οχήματα

Μια πρώτη εικόνα των δυνατοτήτων και της φιλοσοφίας της εταιρείας για το διεθνές κοινό της Έκθεσης

Τα Storm Rider και Hyrax,θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού παραγωγής Plasan, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους, οι συμμετέχοντες την διεθνή έκθεση DEFEA.

Το ελαφρά θωρακισμένο, ευκίνητο, 4X4, Hyrax, βάρους 4,8 τόνων, εγκαινιάζει μια νέα αντίληψη για τα μικρά οχήματα μεταφοράς. Μεταφέρει μέχρι και 8 άτομα, ενώ ανταποκρίνεται σε επιφάνειες με κλίση έως και 80% και πλευρική κλίση έως 54%. Η στρατιωτική του έκδοση επιδέχεται ηλεκτρονικό, μέσα από την καμπίνα, χειρισμό των όπλων του, είτε πρόκειται για το Mini Samson ή LightRCWSEB5. ToΗyraxβασίζεται στο γνωστό σασί της MercedesG -Wagon.

Στην Έκθεση, το Hyrax παρουσιάζεται μαζί με το παντοδαπούς εδάφους ηλεκτρικό τρέιλερ φόρτου μάχης,  ATeMM (All-TerrainelectricMissionModule) 200 ΗΡ, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενέργειας σε συνθήκες δράσης, όντας αυτοφορτιζόμενο εν κινήσει. Συνδεόμενο με το όχημα, το ATeMM μετατρέπει τα 4Χ4 σε 6Χ6, διατηρώντας την ίδια ευελιξία και χαρακτηριστικά οδηγικής επίδοσης.

Το νέο StormRider με συμπαγή θωρακισμένη άτρακτο, έρχεται να πλαισιώσει και εξελίξει την οικογένεια των SandCatFoV (familyofvehicles) οχημάτων της Plasan, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία από νάρκες, ενώ η θωράκιση του προβλέπει 6 θυρίδες χρήσης όπλων (firingports), προκειμένου το πλήρωμα να παραμένει αξιόμαχο όντας προστατευμένο και εν κινήσει. Η διαμόρφωσή της καμπίνας είναι τέτοια ώστε με άνεση να μπορούν να μεταφερθούν τουλάχιστον 10 άτομα επιπλέον του οδηγού.