13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕΚΤΑΚΤΟ: Φλέγεται ο Έβρος. Σε επιφυλακή το Δ'ΣΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Φλέγεται ο Έβρος. Σε επιφυλακή το Δ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Έβρου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πυροσβεστικής και της αυτοδιοίκησης, η φωτιά μαίνεται σε πολλά σημεία και χρειάστηκε η εκκένωση του χωριού Λευκίμμη από τις τοπικές αρχές.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, δυνάμεις της οποίας επιχειρούν από στεριά και αέρα, ρίχνοντας στη μάχη της καταστροφικής φωτιάς και το Ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Μπέριεφ.

Οι δυνάμεις του Δ’ΣΣ, με εντολή του Στρατηγού Διοικητή του σχηματισμού, Άγγελου Χουδελούδη, έχουν τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή και ήδη έχουν ξεκινήσει να συνδράμουν.

Συγκεκριμένα όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, στρατιωτικές δυνάμεις βοηθούν αυτή τη στιγμή, τις αστυνομικές και τοπικές αρχές στην εκκένωση της κοινότητας Λευκίμμης, ενώ είναι έτοιμα μηχανήματα, υδροφόρες, πυροσβεστικά και ότι άλλο χρειαστεί από πλευράς στρατού, για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.

Ο Στρατηγός Χουδελούδης, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με το Μέραρχο της 12ης, Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, καθώς και με τις τοπικές αρχές της Αλεξανδρούπολης και της περιοχής του Σουφλίου, ενώ ενημερώνει συνεχώς και τους ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδει και ο συνεργάτης του kranosgr, Δημοσιογράφος Τάσος Παλαιστίδης και για ότι νεότερο θα σας ενημερώνουμε…