13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Μαξίμου ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος και οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο Μαξίμου ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος και οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων

Του Ηλία Προύφα

Στο Μαξίμου κλήθηκαν για σήμερα το πρωί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αλλά και οι τέσσερις Αρχηγοί όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συμφώνως με τις έως τώρα πληροφορίες, που μετέφερε χθες βράδυ ο έγκυρος συνάδελφος, διαπιστευμένος στρατιωτικός συντάκτης Λεωνίδας Μπλαβέρης.

Επισήμως, μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη «ατζέντα» της προαναφερθείσης συναντήσεως. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι, όπως έλεγαν πηγές του ΥΠΕΘΑ, «δεν πρόκειται για συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αλλά για ενημέρωση του πρωθυπουργού». Πρόκειται για συνεδρίαση που θα αφορά εξοπλιστικά ζητήματα (SPIKE-NLOS) και πιθανή λήψη απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του περιβόητου νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ, το οποίο ”ξεμπλόκαρε” από το Υπουργείο Οικονομικών και είναι έτοιμο να βγει προς διαβούλευση καθώς και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα Ελληνοτουρκικά, με το θέμα των παρακολουθήσεων αρχηγών και των επιθέσεων στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Γεγονός είναι ότι αναμενόταν αυτές τις μέρες η «τακτική», μηνιαία, συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, που θα ασχολούνταν με εξοπλιστικά θέματα. Τώρα, όμως, προβάλλεται το ότι «πρόκειται για ενημερωτική συνάντηση», αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες του kranosgr.com, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ, προκειμένου να κλείσει το θέμα των σεναρίων κρίσεων…