13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΚΤΑΚΤΟ: Στο ΕΘΚΕΠΙΧ ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος. Εντολή για συνδρομή των...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο ΕΘΚΕΠΙΧ ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος. Εντολή για συνδρομή των ΕΔ στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Κέρκυρα

Την Παρασκευή 18Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, η οποία λαμβάνει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες 11 ναυτικά μίλια βόρεια της Κέρκυρας, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο (Ε/Γ-Ο/Γ) EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας, κατά τον πλου του από Ηγουμενίτσα προς Brindisi Ιταλίας.

            Στην επιχείρηση οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή και έχει αναλάβει καθήκοντα «OnSceneCommander» (OSC), καθώς και με τρία Ελικόπτερα (1 S-70, 1 SuperPumaκαι 1 AB – 205).

            Το ΕΘΚΕΠΙΧ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής(ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) για την άμεση παροχή επιπλέον συνδρομής στην επιχείρηση διάσωσης τωνεπιβατών και του πληρώματος του EUROFERRY OLYMPIA, εφόσον απαιτηθεί.