13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί στη Θράκη. Η δυσοίωνη πρόβλεψη του Αντιδημάρχου-Συνοριοφύλακα Ηλ. Δαστερίδη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυροβολισμοί στη Θράκη. Η δυσοίωνη πρόβλεψη του Αντιδημάρχου-Συνοριοφύλακα Ηλ. Δαστερίδη

Του Ηλία Προύφα

Δεν έχει περάσει ούτε ένα μήνας όταν δημόσια μέσα από το kranosgr.com, είχε ζητήσει έκτακτη σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, από το Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο και τη Θράκη γενικότερα.

Αναφερόμαστε στον Αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ηλία Δαστερίδη, ο οποίος λόγω της άριστης γνώσης ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής και του επαγγέλματος του Συνοριοφύλακα, που εξασκεί χρόνια, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου… (Διαβάστε ΕΔΩ) και ΕΔΩ)

Δυστυχώς όπως διαβάζουμε στο παρακάτω ρεπορτάζ του evros-news.gr, επιβεβαιώθηκε.

Σοβαρό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς και διακινητές λαθρομεταναστών, με σοβαρό τραυματισμό ενός διακινητή ο οποίος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και χειρουργήθηκε, σημειώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα στην περιοχή της Μέστης Έβρου.

Το επεισόδιο αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό ή να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι, αλλά η μεταφορά ενός τραυματία από πυροβολισμό σε ένα τόσο μεγάλο νοσοκομείο όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

-Συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός που πυροβόλησε και σε βάρος του  σχηματίζεται σχετική δικογραφία

Με επίσημη ανακοίνωση της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για τον σοβαρό τραυματισμό διακινητή λαθρομεταναστών από πυροβολισμούς αστυνομικών σήμερα το πρωί στην περιοχή της Μέστης.

Όπως γράψαμε, ο διακινητής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υποβλήθηκε ήδη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ δεν αποκλείεται να υποβληθεί και σε δεύτερη, αφού η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή από τους γιατρούς.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

“Σήμερα, 3 Μαΐου 2023 και ώρα 04:30 σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, πλησίον του οικισμού Μέστης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης εντόπισαν να κινείται Ι.Χ.Ε. όχημα εμφανώς έμφορτο, το οποίο αποφάσισαν να ελέγξουν ως ύποπτο για τη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ο οδηγός διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε ποιμνιοστάσιο της περιοχής και τράπηκε πεζός σε φυγή με άλλους επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τα άτομα, κατά την εξέλιξη του περιστατικού, ένας εξ αυτών έκανε χρήση του ατομικού του οπλισμού πραγματοποιώντας βολές, με αποτέλεσμα ο οδηγός διακινητής να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ συνελήφθησαν οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση, ενώ για τον τραυματισμό του οδηγού διακινητή συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.