13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΚΤΑΚΤΟ: Πολεμικό διάγγελμα Νετανιάχου: ''Έχουμε πόλεμο-Μπείτε στα καταφύγια''

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολεμικό διάγγελμα Νετανιάχου: ”Έχουμε πόλεμο-Μπείτε στα καταφύγια”

Δείτε βίντεο

Ανανέωση – 23:01 


Πολεμική ομιλία είχαμε πριν λίγο από τον Ισραηλινό ηγέτη Μπέντζαμιν Νετανιάχου.  

Τα σημαντικότερα σημεία: 

  • Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα συνεχιστεί έως ότου επιτύχει τον στόχο της, που είναι να αποτρέψει την εκτόξευση πυραύλων κατά του Ισραήλ
  • Το Ισραήλ καταστρέφει συστηματικά όλες τις σήραγγες της Χαμάς και τα σπίτια των ηγετών 
  • Η επιχείρηση θα διαρκέσει όσο χρειαστεί
  • Ζητώ από όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια στα για τις επόμενες μέρες 
  • Είμαστε σε πόλεμο 
  • Δεν υπάρχει πλέον δίκαιη ή ηθική επιχείρηση
  • Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλους παγκόσμιους ηγέτες για την υποστήριξη τους στο Ισραήλ 
  • Προειδοποίησε τους ηγέτες της Χαμάς: «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε”

Αναφερόμενος στην καταστροφή πολυώροφων κτιρίων σήμερα στη Γάζα, ο Νετανιάχου λέει ότι αυτά τα κτίρια χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς και άλλεςς τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όσον αφορά την εθνοτική βία στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ δεν θα αφήσει τους Αραβούς να κάνουν επιτεθέσεις σε Εβραίους. 

Δείτε βίντεο:

”Πυρά” Τουρκίας κατά Ισραήλ

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας Fahrettin Altun, καταδίκασε την ισραηλινή αεροπορική επίθεση που κατέστρεψε ένα πολυώροφο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του Associated Press (AP) και του Al-Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση στα δύο γραφεία ήταν πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου, είπε ο Αλτούν σε ένα Tweet στον επίσημο λογαριασμό του. “Καταριέμαι αυτές τις επιθέσεις του Ισραήλ σε κέντρα Τύπου για να καλύψουν τις σφαγές τους”, είπε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν συμμετείχε επίσης στην καταδίκη, λέγοντας ότι ο αγώνας της Τουρκίας με αυτή την κακοήθη δύναμη θα συνεχιστεί, έως ότου τελειώσει η κατοχή και απελευθερωθεί ολόκληρη η Παλαιστίνη.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu αναφέρθηκε στην 73η επέτειο του «nakba» ή «καταστροφής», όταν οι Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1948, οπότε και ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr