13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρή από Κορονοϊό συνεργάτης του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρή από Κορονοϊό συνεργάτης του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

Του Ηλία Προύφα

Έχασε τη μάχη με τον Covid-19 η δημοτική σύμβουλος Καβάλας, συνεργάτης του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου Μαρία Φραντζεσκάκη η οποία νοσηλεύονταν διασωληνωμένη από τις 21 Αυγούστου, στη ΜΕΘ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μετά από διακομιδή από το νοσοκομείο Καβάλας.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο αδερφός της, Μανώλης, με μια συγκλονιστική ανάρτησή του στο Facebook, όπου αναφέρει τα εξής:

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΗΣ, ΜΑΡΙΑΣ. Η ΜΑΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ. ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΘΛΙΨΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ COVID. H AΣΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΖΩΗΣ!!! ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ!!

Η Μαρία Φραντζεσκάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα, στη γειτονιά του Βύρωνα. Φοίτησε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας και αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Σπούδασε στο ΤΕΙ Καβάλας στο Τµήµα Λογιστικής. Εργάστηκε στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας από το 1983 έως και το 1991. Από το 1992 υπηρετούσε στη ∆ΟΥ Καβάλας και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2017 είναι Προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων.

Ασχολήθηκε µε τους παραδοσιακούς χορούς και υπήρξε µέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νεάπολης-∆έπος.

Ήταν παντρεμένη µε τον Εφοριακό, Δημήτρη Καρακασίδη και πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων αγοριών.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε τρίτη στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής
Ενότητας Καβάλας και της ανατέθηκε από τη Δήμαρχο Καβάλας η θέση της προέδρου του Νομικού Προσώπου της Ενιαίας Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του ∆ήµου Καβάλας.

Το 2017 της ανατέθηκε από τη Δήμαρχο Καβάλας η Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Διετέλεσε ως µέλος στο Νομικό Πρόσωπο του ∆ήµου Καβάλας Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Διετέλεσε επίσης ως πρόεδρος της Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών και Επιλύσεων µε τους Πολίτες και ως Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ήταν µέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου Καβάλας.