13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΕΚΤΑΚΤΟ: Μεταφέρουν γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Σχέδιο μετακίνησης και προς το 424 ΓΣΝΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεταφέρουν γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Σχέδιο μετακίνησης και προς το 424 ΓΣΝΕ

Του Ηλία Προύφα

Σχέδιο μετακίνησης γιατρών από άλλες πόλεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω της αύξηση των κρουσμάτων covid-19, τόσο στη συμπρωτεύουσα καθώς και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα, μετακινούνται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουν την μάχη στις ΜΕΘ,

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ανάλογο σχέδιο υπάρχει έτοιμο από καιρό και στις Διευθύνσεις Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ, έτσι ώστε εφόσον ανοίξουν αρκετές κλινικές covid-19 και απαιτηθεί να μετακινηθούν ιατροί ειδικοτήτων Εντατικολόγοι, Παθολόγοι, Λοιμοξιωλόγοι, Αναισθησιολόγοι, Πνευμονολόγοι, από άλλες πόλεις και προς το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι μεγάλος αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού είχε μετακινηθεί με απόσπαση, κυρίως από το 404 ΓΣΝ Λάρισας, στη Θεσσαλονίκη, για την ενίσχυση των κλινικών του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομείου του Στρατού Ξηράς.