13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη δύο στρατιωτικών από την Αντιτρομοκρατική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη δύο στρατιωτικών από την Αντιτρομοκρατική

Μαρίνος Αλειφέρης

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων περιλαμβάνονται στους εννέα συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική. Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, χωρίς άμεση συμμετοχή στην ίδια την οργάνωση.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν χαρτογραφήσει το ρόλο και τη συμμετοχή του κάθε ένα από τους άλλους επτά συλληφθέντες που σύμφωνα με την εικόνα που έχουν έως τώρα μοιράζονται σε καθοδηγητές και εκτελεστικό βραχίονα. Μάλιστα, σε συγκεκριμένο πρόσωπο, που έχει και ποινικό παρελθόν με συμμετοχή σε ληστείες αποδίδεται ρόλος αρχηγού και εξετάζεται αν ο συγκεκριμένος άνδρας, κατά την παραμονή του στη φυλακή, δημιούργησε το  «δίκτυο» για την πραγματοποίηση επιθέσεων. Αυτός μαζί με έναν ακόμη κατηγορούμενο είναι κρατούμενος στις φυλακές του Δομοκού, ενώ άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στις φυλακές της Λάρισας και του Δομοκού. Ειδικά για τους δύο τελευταίους δεν είναι ακόμη σαφής ο ρόλος που είχαν. Ως μέλη της οργάνωσης Σύμπραξη Εκδίκησης κατηγορούνται από την Αστυνομία συνολικά επτά από τους συλληφθέντες. 

Στη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής εκτός από τις συλλήψεις έγιναν τουλάχιστον δέκα έρευνες σε σπίτια, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες, αλλά και κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές: Όλα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστούν, ενώ έχουν κατασχεθεί αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr