13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕκτάκτως στον Έβρο ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντγος Κωνσταντίνος Κούτρας

Εκτάκτως στον Έβρο ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντγος Κωνσταντίνος Κούτρας

Του Ηλία Προύφα

Ο εκτελών χρέη Διοικητή 1ης Στρατιάς, Σωματάρχης του Γ’ΣΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, βρίσκεται από χθες στον Έβρο, όπου συμμετέχει σε συσκέψεις με επιτελείς του Στρατού και της Αστυνομίας, αξιολογώντας την διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά και την αποστολή 1000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, στον Έβρο.

Ήδη από χθες παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας, η οποία αυξάνει συνεχώς την ένταση. Φωτιές, πυροβολισμοί, καπνογόνα, χημικά, μπουλντόζες και εκσκαφείς που επιχειρούσαν να ρίξουν το φράχτη, συνέθεταν το όλο σκηνικό, καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για κατασκευή αναχωμάτων και τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε διάφορα σημεία από πλευράς Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο Αντιστάτηγος Κούτρας, περιόδευσε σε όλα τα φυλάκια, όπου εκτός από τις συσκέψεις με τους επιτελείς του, συνομίλησε με τα χαμηλόβαθμα στελέχη της πρώτης γραμμής, στα οποία το ηθικό είναι υψηλό, ενώ είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. Μάλιστα παρέμεινε για αρκετή ώρα στη Νέα Βύσσα, ενώ διανυκτέρευσε σε φυλάκιο στο ποτάμι.