13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕκστρατεία πειθούς για εμβολιασμούς στις στρατιωτικές μονάδες

Εκστρατεία πειθούς για εμβολιασμούς στις στρατιωτικές μονάδες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»:

Μια σειρά συσκέψεων πληροφορούμαι ότι έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο «Πεντάγωνο» για το ενδεχόμενο να προβλεφθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικότερα σε συγκεκριμένες μονάδες όπου οι συνθήκες ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού, όπως οι φρεγάτες, τα υποβρύχια κ.λπ.

Γράφω «επανήλθαν» διότι το θέμα είχε τεθεί ξανά προ μηνών, όταν αποφασίστηκε η υποχρεωτικότητα για όσους υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες. Ενδεικτικά να σας πω ότι όταν εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό εκεί, ένα σχεδόν 10% είχαν βρεθεί ανεμβολίαστοι και τέθηκαν σε αναστολή. Και ακούγεται ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων αξιωματικών άλλων ειδικοτήτων είναι ανάλογο, αν όχι ελαφρώς υψηλότερο.

Μέχρι νεωτέρας

Παρ’ όλα αυτά, για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες μονάδες, οι πηγές μου λένε ότι η απόφαση είναι να επιμείνουν στη λογική της πειθούς. Αυτά μέχρι νεωτέρας, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα ξανατεθεί το ζήτημα αν εντοπιστούν σοβαρά προβλήματα διασποράς και σημάνει συναγερμός.

Οι λόγοι της απόφασης, κατά τις ίδιες πηγές, είναι οι προφανείς: οι αναστολές σε μερικές μονάδες δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και οι τυχόν εσωτερικές αναταραχές, που θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια απόφαση, καλό είναι να αποφεύγονται…

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ