13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΕκρήξεις στη Ν. Αγχίαλο: Πληροφορίες για "καρατόμηση" του διοικητή της 111 ΠΜ

Εκρήξεις στη Ν. Αγχίαλο: Πληροφορίες για “καρατόμηση” του διοικητή της 111 ΠΜ

Σε άμεση αντικατάσταση, μετά τα όσα συνέβησαν στην αποθήκη πυρομαχικών, του διοικητή της 111ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο, για λόγους πλημμελούς εφαρμογής μέτρων πυρασφάλειας που έθεσαν σε κίνδυνο το υλικό, φέρεται πως προχωρούν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr

Πάντως αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν τέθηκε σε κίνδυνο το αξιόμαχο των F – 16. Όπως επισημαίνουν, τα συγκεκριμένα βλήματα που καταστράφηκαν δεν ήταν υψηλής τεχνολογίας ή τα πλέον κρίσιμα για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας, γιατί σε μονάδα readiness δεν θα ήταν εκτός μονάδας.

Σημειώνουν δε ότι βλήματα με μεταλλικό περίβλημα που ήταν όντως αποθηκευμένα στο Καραμπά, αποθηκεύτηκαν με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για τα συγκεκριμένα βλήματα, αποθηκεύτηκαν δηλαδή με τον τρόπο που έπρεπε. «Δεν υπήρχε θέμα μείωσης του αξιόμαχου και να μην έχουν τα απαραίτητα τα F-16» λένε χαρακτηριστικά σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσουν ότι από την άλλη είναι επίσης γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα πυρασφάλειας, για τα οποία μάλιστα υπήρχε διαβεβαίωση ότι είχαν ληφθεί, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ληφθεί τουλάχιστον στο μέτρο και στην έκταση που θα έπρεπε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.